Mainos

Islamilaiset maat vaativat tulitaukoa Lähi-itään

Islamilaisten maiden järjestön mielestä kansainvälinen yhteisö katsoo Israelin sotatoimia sormien läpi. Järjestön pääsihteeri varoittaa, että viha leviää kaikkialla muslimien keskuudessa.

Islamilaisten maiden järjestö OIC vaatii Libanonin ja Hizbollahin välille välitöntä tulitaukoa ja päätöksiä YK:n turvallisuusneuvostolta. Useat maat kertoivat voivansa lähettää rauhanturvaajia, jos YK päättää sijoittaa joukkoja Etelä-Libanoniin.

57 islamilaisen maan järjestö tuomitsi Israelin "armottoman hyökkäyksen" ja vaati tutkimusta Israelin "rikollisista" ja "mielivaltaisista" iskuista, joissa on kuollut siviilejä ja YK-tarkkailijoita.

OIC käsitteli Libanonin tilannetta hätäkokouksessaan Malesiassa tänään. Järjestön pääsihteerin Ekmeleddin Ihsanoglun mukaan islamilaiset maat ovat järkyttyneitä ja vihaisia siitä, että libanonilaisiin kohdistuvien sotatoimien on annettu jatkua. Hänen mukaansa islamilaiset maat kokevat, että kansainvälinen yhteisö suhtautuu Israelin sotatoimiin aivan eri tavalla kuin muihin kansainvälisiin konflikteihin, eikä sotatoimien kohteena olevista libanonilaissiviileistä todellisuudessa välitetä.

Järjestö kannattaa pikaisen tulitauon ohella kansainvälisten joukkojen lähettämistä Etelä-Libanoniin. Ihsanoglu varoitti vihan leviävän nyt kaikkialla muslimien keskuudessa, joten Lähi-idän kriisin ratkaiseminen on edellytys koko maailman vakaudelle.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.