Mainos

Isaac-myrsky lähestyy Floridaa, Euroopassa hellevaroituksia

Karibianmerellä etenevän Isaac-myrskyn ennakoidaan voimistuvan hurrikaaniksi ja iskevän Floridaan Yhdysvaltoihin ensi viikolla. Euroopassa muun muassa Italiassa ja Unkarissa varoitetaan vaarallisen kovasta helteestä.

Atlantin hurrikaanikausi on saamassa jatkoa, kun trooppisen myrskyn Isaacin ennustetaan voimistuvan hurrikaaniksi. Isaac on edennyt Dominikaanisen tasavallan ja Haitin eteläpuolelle. Myrskyn keskus on suuntaamassa Kuuban yli kohti Floridaa.

– Hurrikaanin odotetaan iskevän Floridan niemimaalle ja sen länsipuolelle tiistain keskiviikon vaiheilla, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Myrskyn pelätään aiheuttavan tulvia ja maanvyöryjä. Haitilla arviolta 350 000 ihmistä asuu yhä telttaleireissä kaksi vuotta sitten iskeneen maanjäristyksen jäljiltä. Floridassa on odotettavissa kovia sateita, tulvia, rajuja myrskytuulia sekä salamointia. Tampassa Floridassa on tarkoitus järjestää ensi viikon alussa republikaanien puoluekokous.

Tyynellä valtamerellä puolestaan Etelä-Koreaa ja Kiinan rannikkoa lähestyy voimakas taifuuni Bolaven. Se on tällä hetkellä nelosluokan taifuuni asteikolla 1-5 ja sen tuulet puhaltavat yli 60 m/s. Bolaven heikkenee hieman matkallaan kohti Korean rannikkoa, mutta sen ennakoidaan olevan edelleen kakkos- tai kolmosluokan taifuuni tiistaina Soulia lähestyessään.

Euroopassa yhä hellevaroituksia

Kovat helteet jatkuvat paikoin Euroopassa. Euroopan kaakkoisosassa on viikonloppuna odotettavissa yli 40 asteen lukemia. Alueen kaikissa maissa on voimassa hellevaroituksia. Italiassa, Kroatiassa, Unkarissa ja Serbiassa varoitetaan hyvin vaarallisesta helteestä. Espanjassa päivälämpötilat nousevat edelleen 30 asteen tuntumaan, samoin Etelä-Ranskassa.

Kuuman ilmamassan ja pohjoisen, hieman viileämmän ilman välissä syntyy ukkoskuuroja. Niistä rajuimmat ovat tulossa viikonloppuna Pohjois-Italiaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.