Turun Pansiontien tulipalon sammutustyöt jatkuvat aamuun

1:27
Turun rakennuspalon sammutustyöt jatkuvat yhä – pelastuslaitos arvioi suurimman osan rakennuksesta tuhoutuvan.

Turussa palaa Pansiontiellä sijaitseva teollisuuskiinteistö, ja sammutustyöt jatkuvat pelastuslaitoksen mukaan aamuun.

Pelastuslaitos sai suuren hälytyksen Turkuun teollisuusrakennuksen tulipaloon Pansiontielle tänään kello 13:49.

Tulipalosta leviää myrkyllistä savua, ja pelastuspäällikkö Mika Viljanen kehottaa lähialueen asukkaita sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto

Palopaikka on Pansiontien alkupäässä, ja osoitteessa sijaitsee rengasvarasto. Sammutus- ja raivaustyöt ovat edelleen käynnissä. 

Päivystävä palomestari kertoi aiemmin tänään MTV Uutisille, että palopaikalla on voimakasta savunmuodostusta ja että "kaksi ihmistä on altistunut". Tarkempia tietoja henkilövahingoista ei tässä vaiheessa ole. Kahden viereisen kerrostalon asukkaat on evakuoitu.

Pelastuspäällikkö Viljasen tuoreiden tietojen mukaan 6 000 neliön teollisuus-/tuotantohallista on kaksi kolmasosaa tulessa. Viljasen mukaan savunmuodostus on tällä hetkellä runsasta.

– Kyllä tässä menee useita, useita tunteja varmasti huomiseen päivään saakka. Palosta aiheutuu renkaiden ja muiden öljytuotteiden osalta myrkyllistä savua. Lähialueen asukkaat, ikkunat kiinni, ilmastoinnit kiinni, Viljanen ohjeistaa.

Palon syttymissyy ei ole selvillä. Pelastuslaitos tarvitsee tilaa, viereiset junaradat ovat vaarallisia ja palokaasut ovat myrkyllisiä.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo Twitterissä, että savunmuodostus on edelleen runsasta. Poliisi pitää ajoneuvo- ja jalankulkuliikennettä edelleen katkaistuna palopaikan ympärillä ja alue on eristetty.

Pelastuspäällikkö Viljanen toivoo pelastuslaitokselle työrauhaa. Hänen mukaansa ihmisten autot ovat tällä hetkellä tukkimassa pelastuslaitoksen reittejä.

– Toivotaan, että kaikki ymmärtävät antaa meille työrauhan täällä, Viljanen vetoaa turkulaisiin.

Valtava tulimeri

Turkulainen Mikko Vuolle, 21, ihmetteli aiemmin tänään, miksi rajavartiolaitoksen helikopteri lensi niin matalalla. Hän meni parvekkeelleen ja näki sankkaa savua.

Vuolle asuu Kakolanmäellä, joka sijaitsee lähellä palopaikkaa ja josta tulipalo näkyy selvästi.

– Totta kai laitoin ilmastoinnin pois päältä, mutta muuten en ole kovin huolissani. Savu näyttää menevän toiseen suuntaan eli ihan rauhassa olen täältä parvekkeelta katsellut tulipaloa, Vuolle sanoo.

Hän oli katsomassa paloa myös ulkona 40-50 muun ihmisen kanssa, mutta päätti nyt tulla kotiin.

MTV Uutisten toimittaja Joni Piirainen kuvaili tulipaloa hetki sitten valtavaksi tulimereksi. 

– Savunmuodostus on hyvin sankkaa ja paikalla on noin 30 pelastuslaitoksen yksikköä, Piirainen kuvailee.

6:45
MTV:n toimittaja Turun palopaikalla - mitä palosta tiedetään tähän mennessä?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja