IS: Hannele Lauri avoimena Vesa-Matti Loirista

Näyttelijätär Hannele Lauri kertoo Ilta-Sanomille lämpimistä väleistään taiteilija Vesa-Matti Loiriin.

Viisikymmentä vuotta kestänyttä uraansa juhliva taiteilija Vesa-Matti Loiri muistetaan parhaiten Spede Pasasen sketsiohjelmista ja Uuno Turhapuro -elokuvista. Pasasen sketsiohjelmien kautta Loiri tutustui näyttelijätär Hannele Lauriin ja kaksikko löysikin heti yhteyden.

– Vesku on mielettömän karismaattinen. Olen aina sanonut, että Vesku on taivaan lahja Suomelle, Lauri kertoo.

Spede Show'ta ja Uuno Turhapuro -elokuvia kuvatessa näyttelijäiden ystävyydestä oli apua kuvaustilanteissa. Jos toinen unohti vuorosanat, toinen tiesi heti, miten toimia. Välillä ystävysten vitsailu kuitenkin hidasti kuvauksia.

– Pidän lottovoittona, että olen saanut tehdä paljon töitä Veskun kanssa. Muistan erään sketsin kuvaukset, jotka sijoittuivat puiston penkille. Meneillään oli kuudestoista otto ja katsoin toista silmiin, joissa oli naurua. Silloin kuvaaminen oli lähes mahdotonta.

Laurin ja Loirin läheinen ystävyys on herättänyt myös epäilyjä romanttisesta suhteesta. Lauri myöntääkin välien olleen aikoinaan jopa niin lämpimät, että jos molemmat eivät olisi olleet tahoillaan varattuja, olisi ystävyys saattanut syventyä seurustelusuhteeksi.

– Olemme puhuneet kaikki nämä asiat Veskun kanssa läpi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat