IS: Al-Holin leirillä olevia suomalaisia ollaan kotiuttamassa Suomeen ensi viikon torstaina – terveysviranomaiset valmiudessa

Nyt ulkoministeriön virkamiesjohto kumoaa väitteitä laittomuuksista – aikajana näyttää, miten kuohunta al-Holin suomalaisten palauttamisen ympärillä on kiihtynyt 3:01
Ulkoministeriön virkamiesjohto kumosi väitteitä laittomuuksista.

Viranomaiset ovat valmistautuneet Syyriassa al-Holin leirillä olevien suomalaisten saapumiseen Suomeen ensi viikolla, kertoo Ilta-Sanomat lähdetietoihinsa nojaten.

Lehden tietojen mukaan leirillä olevia suomalaisia tuotaisiin Suomeen ensi viikon torstaina 19. joulukuuta.

Päivämäärästä on kerrottu lähteen mukaan Helsingissä toimiville terveydenhuollon viranomaisille, jotka ovat valmistautuneet tilanteeseen.

HUSin johtajaylilääkäri kiistää päivämäärätiedon

Lehti ei ole saanut vahvistusta tiedolle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin johtajaylilääkäri kertoo, että valmius suomalaisten paluuseen on ollut, mutta kiistää päivämäärätiedon.

– Tarkin aikamääre, mistä minä olen kuullut, oli "mahdollisesti jo ennen joulua", johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo Ilta-Sanomille.

Yle: Suomella selvä suunnitelma

Yle uutisoi eilen saamiensa tietojen pohjalta, että Suomella on selvä suunnitelma leiriläisten kotiuttamiseksi.

Ylen tietojen mukaan viranomaiset odottavat enää sitä, että kurdiviranomaiset alkavat kuljettaa leirillä olevia suomalaisia Syyrian ja Irakin väliselle rajalle, ja heidät on tarkoitus kuljettaa erissä tilauslennoilla Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat