Mainos

Indonesian poliisi pidätti pommi-iskuista epäiltyjä

Balin saarella lauantaina sattuneiden pommi-iskujen tutkimukset jatkuvat. Indonesian poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä, joilla ei kuitenkaan vahvisteta olevan suoria yhteyksiä iskujen valmisteluun.

Indonesian poliisi on ottanut aamulla kiinni kaksi ihmistä, joilla epäillään olevan tietoja Balilla lauantaina tehdyistä pommi-iskuista. Iskuissa kuoli 22 ihmistä ja haavoittui yli sata. Poliisi ei kuitenkaan suostunut vahvistamaan, että pidätetyillä olisi suoraan yhteyksiä iskuihin.

Poliisi on myös jatkanut pakosalla olevien radikaalin Jemaah Islamiah (JI) -järjestön johtajien Azahari bin Husinin ja Noordin M. Topin etsimistä. JI:n epäillään olleen niin lauantain iskun kuin vuoden 2002 Balin pommi-iskun takana, jossa kuoli 202 ihmistä.

Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono kävi aamulla tervehtimässä iskussa haavoittuneita.

- Etsimme tekijät ja tuomme heidät oikeuden eteen. Olkaa hyvä ja olkaa kärsivällisiä, presidentti sanoi.

Thaimaassa tehostettiin turvatoimia Balin takia

Thaimaassa on tiukennettu turvatoimia Balin pommi-iskujen jälkimainingeissa. Viranomaisten mukaan erityisen tarkassa seurannassa ovat suositut turistikohteet, satamat ja strategiset kohteet.

- Olemme tehneet kaiken mitä on tehtävä. Näihin kohteisiin keskitymme erityisesti, mutta en voi kertoa tarkasti, mitkä kohteet ovat seurannassa, sanoo pääministeri Thaksin Shinawatra.

Puolustusministeri Thammarak Isranagura sanoi pyytävänsä 30 miljoonaa bahtia eli runsasta 600 000 euroa valtiolliselta PTT Exploration and Production PCL -öljy-yhtiöltä, jotta öljy- ja kaasukenttien vartiointia voidaan tehostaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.