Mainos

Indonesia selvisi järistyksistä säikähdyksellä

Indonesiassa ja Intian valtameren alueella selvittiin lähes säikähdyksellä kahdesta voimakkaasta maanjäristyksestä, vaikka viranomaiset ehtivät jo antaa parikin tsunamivaroitusta. Maanjäristyksessä menehtyi kaksi ihmistä ja 11 loukkaantui.

Sumatran saaren edustalla sattui keskiviikkona iltapäivällä erittäin voimakas maanjäristys. Järistyksen voimakkuus oli lähteestä riippuen 7,9-8,4 richteriä. Heti järistyksen jälkeen Indonesia antoi tsunamivaroituksen. Sen esimerkkiä seurasivat pian ainakin Intia,

Malesia ja Sri Lanka. Lopulta varoitus laajeni käsittämään koko Intian valtameren alueen.

Indonesia perui tsunamivaroituksen runsaat kaksi tuntia maanjäristyksen jälkeen. Heti tämän jälkeen samalla alueella sattui kuitenkin kuuden richterin jälkijäristys, joka sai viranomaiset uusimaan varoituksensa. Tämäkin varoitus peruttiin myöhemmin.

Ei pahoja tuhoja

Alustavien tietojen mukaan maanjäristys romahdutti useita rakennuksia Padangissa Länsi-Sumatralla. Indonesialaisen Global-televisiokanavan mukaan jotkin taloista syttyivät järistyksen seurauksena myös tuleen.

Viranomaisten mukaan kuolleita oli illansuussa kaksi. Yksitoista ihmistä oli loukkaantunut, ja ihmisiä oli myös loukussa romahtaneiden rakennusten raunioissa.

-Kaupunki on täydellisessä kaaoksessa. Kaikki pyrkivät rannalta korkeammille paikoille. Näin yhden rakennuksen romahtavan maan tasalle. Minä yritän nyt vain pelastaa perheeni, sanoo nimettömänä pysytellyt silminnäkijä uutistoimisto Reutersille Padangissa.

Ensimmäinen voimakas maanjäristys tuntui myös Singaporessa, Malesiassa ja Thaimaassa.

Tapaninpäivänä 2004 Indonesian rannikolle iskenyt tsunami tappoi 220 000 ihmistä alueella. Suomalaisia kuoli 179. Yhtä lukuun ottamatta kaikki suomalaisuhrit kuolivat Thaimaassa.

Maanjäristykset ovat tavallisia Indonesiassa, joka sijaitsee geologisesti hyvin epävakaalla alueella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.