Mainos

Incap Furnituren huonekalutehtaan vahingot yli sata miljoonaa

Huonekaluja valmistavan Incap Furniture Oy:n tehtaalla Kärsämäellä keskiviikkoiltana riehuneen palon syy ei ole vielä selvillä. Jälkisammutus palopaikalla jatkui torstaina ja raivaustöihin päästiin myös päivän edetessä. Tehdas tuhoutui palossa miltei täysin. Vahingot saattavat nousta toimitusjohtaja Sauli Huikurin mukaan jopa yli 100 miljoonan markan. Vakuutukset ovat kunnossa.

Puruerottimesta liikkeelle lähtenyt palo tuhosi tehtaan laajan tuotantolaitoksen kokonaan. Sen sijaan hallinto- ja kuivaamorakennus sekä osa erillisistä varastoista saatiin pelastettua. Paloa oli sammuttamassa 80 palomiestä 13:sta palokunnasta. Poliisi selvittää palon syytä. Incap Furniture on Kärsämäen suurin yritys. Palon vuoksi tehtaan noin 170 työntekijää joutuvat lomautetuiksi. Lomautus alkaa heinäkuun alussa, sillä sitä ennen työntekijät pitävät kesälomansa.

Päätös uuden tehtaan mahdollisesta rakentamisesta Kärsämäelle tehdään Incap-konsernin hallintoelimissä. -Jos minusta on kiinni, niin uusi tehdas rakennetaan, mutta omistajathan ne tämän kokoluokan asiat päättävät, Huikuri totesi. Tehtaan työntekijöille on järjestetty yhteistyössä kunnan kanssa kriisiapua. Heille pyritään järjestämään myös sopivaa koulutusta.

Sisällä ennätyssuuri tilauskanta


Tehtaalla oli Huikurin mukaan sisällä ennätyssuuri tilauskanta. Töitä on tarkoitus hajauttaa nyt alihankkijoille niin paljon kuin mahdollista, jotta tilaukset saadaan hoidettua mahdollisimman hyvin. Incap Furniture Oy:llä on tuotantolaitos myös Varpaisjärvellä sekä pääkonttori Oulussa.

Yhtiö valmistaa koottavia, havupuisia kodin huonekaluja pääasiassa suurille kansainvälisille huonekaluketjuille. Incap Furnituren tuotanto siirrettiin Kärsämäelle vuonna 1997, kun yhtiön Ranuan huonekalutehdas paloi. Ranualla jäi tuolloin työttömäksi 30 ihmistä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.