Ilves-pomo kertoo, miksi menestyksekäs päävalmentaja sai yllätyspotkut: "Meidän täytyy saada siihen muutosta"

Ilveksen veikkausliigaseuran puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki kertoo MTV Urheilulle syyt päävalmentaja Jarkko Wissin hieman yllättäviin potkuihin. Pohjoismäki nimeää potkujen pääsyyksi seurassa syntyneen luottamuspulan.

Jarkko Wiss valmensi Ilvestä viiden ja puolen kauden ajan. Tulosta tuli, kun Wiss luotsasi tupsukorvat Suomen cupin voittoon 2019 ja ensimmäisille SM-mitaleille 32 vuoteen kauden 2017 päätteeksi.

Menestyksestä huolimatta seuran sisällä on kytenyt. Luottamus nakertui Wissin ja seurajohdon välillä lopulta siihen pisteeseen, että päävalmentajalle näytettiin ovea maanantaina.

MTV Urheilun tavoittama Ilveksen puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki kertoo perustelut Wissin lähtöpasseille.

– Halutaan olla kiinnostava joukkue tulevaisuudessa kaikentyyppisille pelaajille, ja meidän täytyy saada siihen muutosta. Meillä syntyi luottamuspula pitkän matkan varrella. Ne eivät ole yksittäisiä asioita, vaan halutaan olla menestyvä ja kiinnostava joukkue niille junioreille, joita me kasvatamme strategian mukaisesti Ilves ry:n kautta. Menestys edellyttää myös kokeneita pelaajia. Siihen liittyy paljon näitä asioita. Luottamuspula on pitkän ajan tulos, Pohjoismäki sanoo.

Ilves on tällä hetkellä Veikkausliigassa seitsemäntenä. Joukkueessa on käynyt ovi tiuhaan jo ennen päävalmentajan potkuja, sillä pelaajistossa on ollut sivusta katsottuna hämmentävän paljon vaihtelua.

Wissillä on ollut tiettävästi paljon valtaa Ilveksessä, ja hän on valmentamisen ohella ollut vahvasti sanelemassa joukkueen pelaajapolitiikkaa.

– Kausi on ollut hyvin vaihteleva ja on ollut paljon pelaajavaihdoksia. Jatkossa halutaan entistä enemmän sellainen joukkue, joka on kiinteä: selkeä avauskokoonpano, ja sitten pystymme kasvattamaan nuoria siihen tueksi, Pohjoismäki maalailee.

– Me haluamme varmistaa sen, että tulevaisuudessa on mahdollisuus pärjätä ja toteuttaa meidän strategiaamme. Tavoite on olla neljän parhaan joukossa.

Pohjoismäki ei osaa sanoa tarkemmin, missä vaiheessa luottamus Wissiin on alkanut rapistua seuran sisällä.

– Ei tällaisia ole ikinä kellotettu. Se syntyy pikkuhiljaa, ja luottamus on siihen asti sata, kunnes sitä ei enää ole. Sen jälkeen täytyy tehdä ratkaisuja, ja ne ovat usein valitettavia.

Toni Kallio nousi Ilveksen uudeksi päävalmentajaksi. Entinen maajoukkuepuolustaja oli Wissin valmennusryhmässä apuvalmentaja.

Pohjoismäen mukaan Kallio on vastuussa ainakin loppukauden, mahdollisesti pidempäänkin.

– Hänellä on hieno mahdollisuus näyttää. Keskustellaan varmaan jatkosta hyvissä ajoin, mutta ensin pelataan tämä kausi menestyksekkäästi loppuun, Pohjoismäki suunnittelee.

Lue myös:

    Uusimmat