Ilmari Tapiovaara / Kiki- pöytä ja tuolit

Ilmari Tapiovaaran 1959 suunnittelema Kiki- pöytä ja tuolit on ilmava kokonaisuus joka voidaan sijoittaa hyvin erityyppisiin tiloihin. Pöytä sopii kotona moderniin keittiöön tai ruokailuhuoneeseen, julkisissa tiloissa sillä taas on paikkansa neuvottelupöytänä.

Pöydän kansi on tässä teakia, mutta uustuotantoon tullutta 1960-luvun kaunotarta voi tilata millä kannella tahansa. Äärimmäisen siro jalkarakenne tekee pöydästä huipputyylikkään. Nerokas ratkaisu on myös pöydän alla. Jalkarakenne on täysin riippumaton pöydän pituudesta, joten pöydän voi saada lähes minkä mittaisena tahansa.

Kiki-tuolit ja jakkarat ovat pinottavia. Tuolin jalat ovat ikään kuin tuolin ulkopuolella mikä mahdollistaa tukevan pinon jopa kahdeksasta tuolista.Mielenkiintoinen pieni yksityiskohta on myös se, että Kikissä on käytetty ovaaliputkea.

Tapiovaara oli yksi Suomen kansainvälisimmistä sisustusarkkitehdeistä. Hän työskenteli mm. Lontoossa Artekissa, ja teki yhteistyötä sellaisten suurten nimien kuin Mies van der Rohe ja Le Corbusier kanssa.


Toimittaja Hanna Sumari
Kuvauksen huonekalut Aero Design Furniture 09-680 2185


(t.i.l.a. 3, 18.1.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja