Mainos

Ilkka Remekselle Olvi-palkinto

Jännityskirjailija Ilkka Remes sai tämänvuotisen Olvi-säätiön kirjallisuuspalkinnon teoksestaan Pedon syleily. Palkinto on 75 000 markkaa.

Tunnustus myönnettiin nyt neljännen kerran lahjakkaalle suomenkieliselle sanataiturille, joka lisäksi on kirjailijana melko nuori. Kirjailijaprofessori Kaari Utrio valitsi Remeksen teoksen viiden ehdokkaan joukosta. Hänen mielestään Pedon syleily on hyvä tarina, siinä on jännitystä, tunnelmaa ja ristiriitoja.

Romaani on myös Remekselle ominaiseen tapaan täynnä yllätyksellisiä käänteitä. Utrio luonnehtii kirjaa paitsi erittäin hyväksi jännitysromaaniksi myös historialliseksi romaaniksi ja suureksi rakkaustarinaksi. Pedon syleily sijoittuu natsi-Saksaan ja Suomeen.

Romaani kertoo suomalaisesta naisesta, joka rakastuu Sveitsistä muuttaneeseen valokuvaajaan tietämättä, että tämä on todellisuudessa venäläinen vakooja. Miehen suuri tehtävä on murhata Mannerheim. Naisen sisko on naimisissa saksalaisen tutkijan kanssa, joka tekee kokeita juutalaisilla.

Utrion mielestä romaanin suuri ristiriita on rakkauden ja ideologian eli yksityisen ja julkisen sovittamaton yhteentörmäys. Hän kiittelee Remeksen henkistä paneutumista historialliseen aikaan. Vaikka faktojen tarkkuus ei aina ole sama kuin ammattitutkimuksen, tunnelman luomisessa "ole oma tutkijasi" -menetelmä onnistuu usein erinomaisesti.

Kauppatieteen maisteri

Ilkka Remes on syntynyt vuonna 1962 Luumäellä. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja lisäksi hän on opiskellut viestintää Lontoossa.

Remes on työskennellyt viestintä-alalla Suomessa ja ulkomailla. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Viime vuosina kirjailijana kunnostautunut Remes on julkaissut romaanin vuodessa. Hänen aiemmat teoksensa ovat Pääkallokehrääjä vuodelta 1997 ja Karjalan lunnaat vuodelta 1998.

Pedon syleily on kerännyt kiitteleviä kritiikkejä ja teos on jo ehditty nostaa Remeksen tuotannon ykköseksi. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.