Ilkka Herola ja Eero Hirvonen upeasti palkintopallille – jäätävä loppukiri ratkaisi

Suomen Ilkka Herola ja Eero Hirvonen hiihtivät upeasti kolmanneksi yhdistetyn parikilpailussa Val di Fiemmessä.

Kilpailun voitosta nähtiin tiukka taisto Saksan ja Itävallan välillä. Voiton vei Saksan ykkösjoukkue Eric Frenzel ja Fabian Riessle. Toiseksi tuli Itävallan ykkösjoukkue Johannes Lamparter ja Lukas Greiderer.

Herola onnistui ottamaan ensimmäisellä lenkillä kärkeä lähes 10 sekuntia kiinni. Toisen osuuden hiihtänyt Hirvonen jatkoi kiriä ja ero kapeni viidellä sekunnilla. Kolmannella ja neljännellä osuudella ero pysyi lähes samana.

Kisan puoliväliin tultaessa ero alkoi kasvamaan Itävallan ja Saksan ykkösjoukkueiden vauhdin kiristymisen myötä. Norjan ykkösjoukkue jäi kärkikaksikon vauhdista ja muu porukka otti Norjan kiinni. 10,5 kilometrin väliaikapaikalla Suomi oli kolmantena. Loppukirissä Suomi veti pidemmän korren ennen Saksan kakkos- ja Norjan ykkösjoukkuetta. Eroa taakse jäi vain 0,3 sekuntia.

Kaksikko säväytti jo perjantaina kovilla hiihto-osuuksillaan. Ilkka Herola oli toinen perjantain kilpailussa ja Hirvonen 12:s.

Suomen kakkosjoukkueessa kisanneet Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho hiihtivät alkuosuuksilla tasaisesti kärjen vauhdissa, sillä ero kärkeen pysyi matkan aikalailla samana. Kisan puolivälin lähestyessä kaksikko jäi kärjestä ja loppusijoitus oli lopulta 16. Eroa kärkeen vajaat neljä minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat