IL: Syövästä selvinnyt Riki Sorsa: Enää en pelkää mitään

Kurkkusyövän selättänyt muusikko ei ole kärsinyt enää pelkotiloista, jotka vaivasivat elämää ennen syöpädiagnoosia. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Riki Sorsa, 57, sairastui kurkkusyöpään vuonna 2006. Lääkärin diagnoosi oli musertava; mies ei pystyisi enää koskaan laulamaan, mutta toisin kävi.

Sorsa selätti vakavan sairauden ja on pystynyt nousemaan esiintymislavalle syövän jälkeen. Rankka elämänkokemus muutti muusikon ajattelutavan. Aiemmin erilaisista pelkotiloista kärsinyt Sorsa ei pelkää enää mitään.

– Pelkoni loppui, kun tajusin, mitä pelkään. Se oli minulle iso juttu. Ymmärsin, että minulla ei ollutkaan niin hirveästi syytä pelätä. Jos on minun aikani, sitten on. Olen aina ollut luonteeltani fatalisti. Luja usko paranemiseen auttoi, Sorsa kertoo lehden haastattelussa.

Muun muassa Muuttohaukka- ja Haaveissa vainko oot mun -kappaleistaan tuttu laulaja kertoo haastattelussa pelänneensä kuolemaa.

– Pelon kanssa on pakko elää, mutta sen vuoksi ei voi panikoida. Kuolemanpelko on kokonaisvaltainen asia, joka nousee ihmisen sisältä. Sitä suurentaa omassa mielessään paljon, se on sellaista epätoivoista yksinjäämisen pelkoa.

Lähde: Iltalehti

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat