Ikääntyvien 20 elämänohjetta: Näe maailmaa, unohda ennakkoluulot

Yli 60-vuotiaita pyydetiin antamaan elämänneuvoja puolet itseään nuoremmille. Yksinkertaiseen kysymykseen tuli yllättäviäkin vastauksia, kirjoittaa Tickld-sivusto.

1. Ihmiset aina sanovat, että tee työtä, jota rakastat. Mutta tämä ei ole paras mahdollinen neuvo. Paras työ on sellainen, jota joskus rakastaa, useimpina päivinä sietää ja jolla silti pystyy maksamaan laskunsa. Lähes kellään ei ole sellaista työtä, jota rakastaisi ihan jokainen päivä.

2. Vuodet kuluvat silmän räpäyksessä. Älä mene nuorena naimisiin. Elä elämääsi. Mene paikkoihin, tee asioita. Tarkoituksella ja tarkoittamatta. Pakkaa reppusi ja lähde sinne, minne matkakassasi riittää. Älä osta tavaraa, jos sinulla ei ole elätettäviä. Näe maailmaa, valitse matkalehdestä paikka ja lähde sinne.

3. Älä ota elämää liian vakavasti. Vaikka se joskus vaikuttaa synkältä ja toivottomalta, yritä nauraa ja muistaa, kuinka hullunkurista elämä onkaan.

4. Todellinen ystävä tulee juosten, vaikka soittaisit hänelle kahdelta aamuyöllä. Kaikki muut ovat vain tuttavia.

"Arvosta pieniäkin asioita ja ole hetkessä läsnä."

5. Tärkein ihminen elämässäsi on se, joka haluaa jakaa elämänsä kanssasi. Kohtele häntä sen mukaisesti.

6. Lapset kasvat aikuisiksi aivan liian nopeasti. Vietä heidän kanssaan niin paljon aikaa kuin pystyt.

7. Kukaan ei kuole toivoen, että olisi tehnyt enemmän töitä. Tee kovasti töitä, mutta älä priorisoi työtä perheesi, ystäviesi tai edes itsesi edelle.

8. Saatat elää pitkän elämän tai lyhyen elämän – kuka tietää? Mutta usko, kun sanon sinun toivovan myöhemmässä elämässäsi pitäneesi parempaa huolta itsestäsi nuorena.

9. Jos elämä meinaa viedä sinut mukanaan, palaa nykyhetkeen ja nauti kaikesta siitä, mikä on kaunista ja lohduttavaa. Vedä syvään henkeä, rentoudu.

10. Syö ja liiku kuin olisit diabeetikko tai sydänpotilas – jotta sinusta ei koskaan tule sellaista.

11. Me olemme täällä vain kerran. Älä havahdu 60-vuotiaana siihen, ettet ole tehnyt mitään mistä olet unelmoinut.

12. Tämä ei ehkä ole yhtä syvällinen neuvo kuin nämä muut, mutta yhtä lailla tärkeä.. Pese hampaasi säännöllisesti, hammasongelmat ovat kamalia.

13. Älä ota kenenkään neuvoja ainoana totuutena. Kysy neuvoa joltain, jota kunnioitat ja suhteuta neuvo omaan tilanteeseesi ennen päätöksen tekemistä. Neuvoni on, että kuuntele omia neuvojasi.

14. Tavara on vain tavaraa. Älä panosta materiaan, panosta sen sijaan aikaan aikaan ja kokemuksiin.

15. Vahingoittamasi nivelet saavat vielä kostonsa, usko pois. Vaikka luulisit niiden parantuneen täysin.

"Älä ota elämää liian vakavasti."

16. Arvosta pieniäkin asioita ja ole hetkessä läsnä. Mitä tarkoitan? Sitä, että nykyajan nuoret etsivät jatkuvasti vain välitöntä mielihalujen tyydyttämistä. Miksi ei sen sijaan arvostaisi jokaista pientäkin hetkeä? Emme saa olla osa tätä hullua ja ihanaa maailmaa ikuisesti. Suurin tyydytys syntyy kaikista tavanomaisimmista asioista. Tekstaamisen sijaan soita jollekulle, kuten äidillesi ilman mitään erityistä syytä. Ne ovat niitä hetkiä, joista kannattaa pitää kiinni.

17. Maksa laskusi ja pysy todella kaukana lainoista. Jos olisin voinut säästää kaiken sen rahan, mitä olen käyttänyt korkojen maksuun, olisin jo eläkkeellä.

18. Kateellisuus tuhoaa ihmissuhteita. Luota kumppaniisi, sillä keneen muuhun voisit luottaa?

19. Jos haaveenasi on tehdä jotain, joka vaikuttaa mahdottomalta, kokeile edes. Ikääntyessäsi haave muuttuu koko ajan vain mahdottomammaksi ja vastuu sen kokeilemisesta siirtyy muille.

20. Kun tapaat jonkun ensimmäistä kertaa, pysähdy ja mieti että et todella tiedä hänestä mitään. Voit toki näkemästäsi päätellä etnisen taustan, sukupuolen, iän ja vaatteet, mutta unohda se kaikki. Todellisuudessa et tiedä mitään. Ennakkoluulot ja olettamukset pulpahtavat päähäsi vain siksi, että aivosi pitävät asioiden kategorioimisesta. Se rajoittaa omaa elämääsi ja muiden elämää.

 

Lähde: Tickld.com

Lue myös:

    Uusimmat