Ikää pidentävä superpilleri kehitteillä – vastaa 8000 viinipulloa

Tuore tutkimus vahvistaa aiempia tutkimuslöydöksiä, joiden mukaan punaviinin sisältämällä resveratrolilla on ikääntymistä hidastava vaikutus. Tutkijat kehittelevätkin nyt löydösten perusteella ikää pidentävää superpilleriä, joka vastaa noin 8000 viinipullon terveyshyötyjä

Tiedemiehet väittävät nyt selvittäneensä, miten punaviinin antioksidantti resveratroli pystyy sekä pidentämään ikää että suojaamaan muun muassa syövältä, sydänsairauksilta ja ylipainolta. Tutkijoiden mukaan resveratroli toimii vain silloin, kun geeni nimeltä SIRT1 on läsnä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, löytyykö kyseinen geeni jokaiselta ihmiseltä vai ei.

– Tuloksemme olivat hämmästyttävän selvät. Ilman solujen mitokondrian toimintaa aktivoivaa SIRT1 -geeniä resveratroli ei toimi. Tutkimuksemme osoittaa, kuinka resveratrolin ja SIRT1:n yhteistoiminta pidentää solujen ikää, professori David Sinclair Harvardin lääketieteellisestä yliopistosta totesi.

Amerikkalaiset tiedemiehet kehittelevätkin nyt parhaillaan pilleriä, joka vastaa resveratrolihyödyiltään jopa 8000 viinipulloa. Onneksi vastaavuus pätee vain terveyshyötyihin, eikä pilleristä seuraa esimerkiksi maailmankaikkeuden karmeinta krapulaa.

Viinin ikää pidentävät vaikutukset on noteerattu jo aiemmin,. Hollannissa vuonna 2009 tehdyn tutkimuksen mukaan puoli lasillista viiniä päivässä pidentää ikää viidellä vuodella. Tämä 40 vuoden seurantatutkimus osoitti, että etenkin miehet hyötyvät kohtuullisesta alkoholinkäytöstä. Vuonna 1960 aloitettuun tutkimukseen osallistui 1 373 satunnaisesti valittua, keskimäärin 50-vuotiasta hollantilaismiestä. Heidän terveyttään ja elintapojaan kartoitettiin säännöllisin välein.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja