Idols-voittajan ja levy-yhtiön yhteistyö päättyi: Nyt puhuu Koop Arponen

Yli 70 prosentin äänivyöryllä Anna Puustjärven Idols- finaalissa vuonna 2008 voittanut Koop Arponen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille taustat hänen ja levy-yhtiön yhteistyön lopettamisesta.

Joulukuussa 2008 Suomi sai uuden Idolin, kun hollantilais-suomalainen, Briteissä suurimman osan elämäänsä asunut Koop Arponen tuli ja valloitti suomalaisten sydämet. Sympaattisen herrasmiehen traaginen elämäntarina yhdistettynä karismaattiseen esiintymiseen ja suureen lahjakkuuteen nosti Koopin suomalaisten suosikiksi.

Vain muutama kuukausi voiton jälkeen julkaistiin Koopin ensimmäinen pitkäsoitto, joka myi yli 20 000 kappaletta. Vuotta myöhemmin, maaliskuussa 2010 Koop julkaisi Bright Lights -nimisen albumin, joka jäi miehen viimeiseksi Sony Musicin alaisena.

– Päätimme lopettaa yhteistyön huhtikuussa 2010. Otin itse asian puheeksi levy-yhtiön kanssa ja pyysin, että voinko jatkaa omalla linjallani. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa heistä, en lähtenyt Sonylta ovet paukkuen tai mitään sellaista, Koop kertoo yhteistyön päättymisen taustoista.

Sympaattisen laulajan mukaan päätöksen taustalla ei ollut mitään dramatiikkaa, hänen ja levy-yhtiön tulevaisuudensuunnitelmat eivät vain kohdanneet.

– Halusin keskittyä tulevaisuudessa tekemään musiikkia akustisen Flute of Shame –bändini kanssa. Olen kiitollinen, että sain Idolsin kautta jalkaa oven väliin suomalaisessa musiikkimaailmaan ja sain julkaista heidän avullaan julkaista kaksi levyä. He antoivat minulle töitä, enkä tule koskaan puhumaan pahaa heidän selän takanaan, Koop sanoo.

Idolsin kautta lyhyt ura

Musiikkibisnestä englantilaisessa yliopistossa opiskellut Koop oli miettinyt tarkkaan lähtemistä mukaan Idolsin kaltaiseen reality-ohjelmaan. Koulusta saadut opit kainalossaan hän halusi kuitenkin lähteä mukaan kisaan.

– Ajattelin, että mulla on lyhyt ura, jos menen Idolsiin. Mutta se, mitä kilpailun kautta sain ja minkälaisia ihmisiä siellä tapasin, oli paljon hienompaa, mitä osasin odottaa. Olen positiivisesti yllättynyt, että olen saanut näinkin pitkän uran tosi-tv:n kautta. Voin tunnustaa suoraan, että olin ennakkoluuloinen ja odotin, että saan Idolsin kautta töitä vain vuodeksi. Nyt on mennyt kuitenkin jo yli kaksi vuotta ja keikoillani käy yhtä paljon ihmisiä kuin heti voiton jälkeen.

Moni voisi epäillä Koopin pettyneen levy-yhtiön kanssa tehtyyn sopimukseen, mutta laulaja kiistää tiukasti kyseessä olleen sopimukselliset asiat.

– Totta kai sopimuksia on erilaisia ja monella, joka on ollut alalla kaksikymmentä vuotta, on erilaiset sopimukset kuin tuoreilla kasvoilla. Itse pääsin alalle neljässä kuukaudessa ja siinä oli niin negatiivista ja positiivista. Itse laitoin kuitenkin nimen paperiin ja sen sopimuksen avulla sain tehdä sitä työtä, jota rakastan.

Moottoripyörä hankittu

Koop muistelee hyvällä aikaansa Idols-voittajana. Kokemuksesta jää paljon kerrottavaa jälkipolville ja jäi vuosista käteen myös jotain konkreettistakin.

– Ajattelin omassa päässäni, että voiton jälkeen töitä on reilusti vuodeksi. Toivoin myös, että saan itselleni moottoripyörän. Sellainen on nyt hankittu, joten pääsin tavoitteeseeni, Koop sanoo.

Koop Arposen ja Sony Musicin yhteistyön päättymisestä kertoi ensimmäisenä Metro-lehti.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat