Iätön sukupolvi: Uskoisitko tämän naisen olevan 65-vuotias?

Kaikki naiset eivät anna ikänsä määritellä itseään ja tyyliään. Heitä kutsutaan iättömäksi sukupolveksi.

Viikonlopun Dailymailissa esiteltiin naisia, jotka eivät anna iän määrittää itseään. Uusi ”iätön sukupolvi” ei ole koskaan liian vanha löytääkseen uuden rakastajan, hankkiakseen lapsia vaikkapa sijaisäidin avulla tai perustaakseen uuden yrityksen. Odotettu elinikä on pidentynyt ja ihmisillä on useampia eri elämänvaiheita.

Hyviä esimerkkejä ovat Madonna, 52, Helen Mirren, 65, ja Carole Middleton, 56, joka on yhtä muodikas kuin tyttärensä Pippa ja Catherine.

– Nämä naiset haastavat ennakkoluuloja ja rakenteita, joita elämänvaiheisiin on totuttu liittämään keski-iässä ja siitä eteenpäin, ilmiöstä kirjan kirjoittanut Catherine Mayer pohtii.

Häikäisevä esimerkki on myös lehden haastattelema Hillie Marshall, 65, jolla on kroppa, jota parikymppisetkin kadehtivat. Kuvissa hän esiintyy korkokengissä ja uskaliaassa minihameessa.

Länsi-Lontoossa asuva 65-vuotias on kahden lapsen äiti, joka haluaa tapailla nuoria miehiä ja pukeutua Topshopin, Primarkin ja H&M:n muotivaatteisiin.

– Shoppailen 30-vuotiaan tyttäreni kanssa ja me lainaamme usein toistemme vaatteita. En yritä olla nuori, en vain ajattele vanhenemista. Elän kuin olen aina elänyt, Hillie puolustaa nuorekasta lookiaan.

Julkkisten nuorekas elämäntyyli on siis tarttunut tavallisiin tallaajiin: Iso-Britanniassa yli nelikymppiset naiset käyttävät 15 kertaa todennäköisemmin itseruskettavia ja 14 kertaa todennäköisimmin ryppyvoiteita kuin heidän äitinsä aikoinaan.

Saman ikäryhmän naiset pistävät myös entistä enemmän rahaa kosmetiikkateollisuudelle – 2 miljardia euroa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Myös kauneuskirurgian määrä on noussut rajusti.


AVA

Lähde: Dailymail

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja