Hyvönen laukoi Leijonat voittoon nokka veressä - katso maalit!

Suomi voitti Venäjän maalein 4-2 jääkiekon Euro Hockey Tourin Tshekin turnauksen avausottelussa torstaina Tampereella. Hakametsässä pelattu ottelu oli Suomen Jääkiekkoliiton 80-vuotisjuhlapeli ja voitto Suomen ensimmäinen Venäjästä tällä kaudella.

Leijonien sankariksi nousi hyökkääjä Hannes Hyvönen, joka iski kolmannessa erässä kahdesti Suomen noustessa 1-2-tappiotilanteesta voittoon.

Hyvösen 3-2-voittomaali syntyi kahden miehen ylivoimalla ajassa 48.29. Hyvönen maalasi osumansa nenä veressä, sillä hän oli saanut kasvoihinsa Maksim Gontsharovin mailan aiemmassa tilanteessa. Gontsharov istui maalin aikana rangaitusaitiossa kyseisestä huitomisesta. Hyvönen maalasi loppuluvut kuutisen minuuttia myöhemmin.

Suomen kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat Kalle Kerman ja Toni Kähkönen.

Halvat maalit säikyttivät

Leijonat oli hallitsevampi ryhmä lähes koko ottelun läpi, mutta Venäjä pääsi päätöserään johdossa surkeankin esityksen jälkeen.

Vieraiden 1-1-tasoituksen veivasi Sergei Mozjakin alivoimalla kesken Suomen raivokkaan painostuksen. Mozjakin pyöräytti piruetilla itsensä eroon puolustajastaan ja laukoi kiekon ohi Juuso Riksmanin.

Venäjän 2-1-johtomaalin sai ottaa piikkiinsä Riksman. Osuma syntyi aivan toisen erän lopulla, kun selkä selin maaliin ollut Aleksander Radulov vippasi lähes nollakulmasta kiekon rystyltä ohi Riksmanin.

Venäjä varmisti tappionkin myötä Euro Hockey Tourin voiton, kun Tshekki kaatoi Liberecissä käydyssä ottelussa Ruotsin maalein 2-1. Leijonat kohtaa seuraavaksi Ruotsin lauantaina Liberecissä.

Katso Venäjä-ottelun maalit. Selostajana Teppo Laaksonen ja kommentaattorina Peter Ahola:

Jääkiekon Euro Hockey Tour, Tshekin turnaus:

Suomi-Venäjä 4-2 (1-0, 0-2, 3-0)

1. erä:
17.20 Kalle Kerman (Mikko Lehtonen) 1-0.

Jäähyt: 6.07 Mikko Lehtonen S 2 min.

2. erä:
34.06 Sergei Mozyakin 1-1 av., 39.52 Aleksandr Radulov (Konstantin Gorovikov-Oleg Saprikin) 1-2.

Jäähyt: 24.59 Igor Makarov V 2 min, 28.44 Vitali Proshkin V 2 min, 32.57 Aleksandr Perezhogin V 2 min, 36.29 Aleksei Tereshenko V 2 min, 37.51 Hannes Hyvönen S 2 min.

3. erä:
42.03 Toni Kähkönen (Leo Komarov) 2-2, 48.29 Hyvönen (Kim Hirschovits-Komarov) 3-2 yv, 55.50 Hyvönen (Hirschovits) 4-2.

Jäähyt: 46.38 Denis Kuliash V 2 min, 47.27 Maksim Gonsharov V 2+2 min, 52.40 Teemu Aalto S 2 min, 59.37 Topi Jaakola 2 min.