Hylätty huvipuisto Wasalandia sai uutta elämää kymmenien graffititaiteilijoiden käsissä – katso, miltä entisaikojen huvittelupaikka näyttää nyt!

Tyhjä ja aavemainen Wasalandia sai uudenlaista käyttöä – kurkkaa, miltä puistossa näyttää 3:31
Tältä näyttää rapistuneessa Wasalandiassa, kun graffittitaiteilijat pääsivät valloilleen

Wasalandia oli Vaasan Vaskiluodossa sijainnut hulppea huvipuisto. Puisto suljettiin vuonna 2015 vähäisen kävijämäärän vuoksi.

Lopettamisen jälkeen suurin osa alueen laitteista on myyty pois. Nykyisin alue on ränsistynyt ja huvipuistoalue on joutunut ilkivallan kohteeksi, ja esimerkiksi ikkunoita on hajotettu.

Huvipuisto aloitti toimintansa vuonna 1988. Tarkoituksena oli Vaasan seudun matkailun kehittäminen ja alue on vuokrattu Vaasan kaupungilta kymmeniksi vuosiksi. Nykyisin Wasalandian omistaa espanjalainen Aspro-konserni, jolla on lukuisia huvipuistoja sekä muita elämyspalveluita Suomessa ja Euroopassa. Alueen vuokrauksen on hoitanut Aspron omistama Puuharyhmä oyj.

Osapuolet ovat neuvotelleet vuokrasopimuksen purusta, jotta aluetta voitaisiin kehittää eteenpäin. Neuvottelut ovat kuitenkin kestäneet kauan, sillä kerroimme neuvotteluista jo vuonna 2018

Nyt puistoon on luotu uutta ilmettä graffititaiteiljoiden voimin. Katutaidenäyttelyyn oli tunkua naapurimaista asti. Kesän näyttely on nyt loppu, mutta jatkuu loppuvuodesta.

Näyttelyyn valittiin yli 50 taiteilijaa, jotka maalasivat huvipuiston seiniä mielensä mukaan. Graffitilandiaksi nimetyn näyttelyn järjesti Vaasan Katukulttuuriyhdistys. 

Lue myös:

    Uusimmat