Mainos

Huumepoliisit kiistävät epäilyt

Päällikkö Jari Aarnion mukaan kyse on ajojahdista, jossa Helsingin huumepoliisi halutaan pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta.

Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio kiistää, että huumepoliisissa olisi tehty mitään väärää. Hän pitää kuitenkin myönteisenä, että huumepoliisin toiminnasta aloitetaan esitutkinta. Näin saadaan selvyys siitä, kuka poliisia epäilee ja mistä sitä epäillään.

Aarnio sanoi tiedostustilaisuudessa, että joku haluaa Helsingin huumepoliisin pois järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnasta. Aarnio korostaa, ettei tiedä, kuka ajojahdissa olisi mukana. Hän ei halua eritellä, onko kyseessä rikollinen taho.

- Vain rikolliset hyötyvät tästä tilanteesta, Aarnio sanoi.

Aarnion lisäksi Helsingin huumepoliisien järjestämässä tiedotustilaisuudessa olivat paikalla rikosylikonstaapeli Kalevi Puonti (kuvassa vasemmalla), rikoskomisario Juha Piippo, rikoskomisario Jari Pynnönen ja rikosylikonstaapeli Harri Kurtze (kuvassa takana oikealla). Kaksi esitutkintaan joutunutta poliisia, rikoskomisariot Jukka Larkio ja Petri Rainiala ovat tällä hetkellä kansainvälisissä tehtävissä ulkomailla eivätkä siksi paikalla.

- Olemme saaneet tänä vuonna paljastettua 30 prosenttia enemmän törkeitä huumausainerikoksia kuin viime vuonna, Aarnio huomautti tiedotustilaisuudessa. - Henkilöstöllä on tietysti ollut sellainen villi toive, että jotain kiitostakin voisi tulla, mutta nyt tuli sangollinen paskaa niskaan.

Helsingin apulaispoliisipäällikkö Jouko Salo sanoo puolestaan, ettei epäilyissä ole kyse Aarnion väläyttämästä ajojahdista.

- On hyvä, että asia selvitetään, Salo sanoo. - Poliisit ja virkamiehet tekevät työtään virkavastuulla.

Valtionsyyttäjä ilmoitti tänään aloittavansa esitutkinnan huumepoliisin toiminnasta. Helsingin huumepoliisin päällikköä ja kuutta poliisia epäillään tahallisista virkarikoksista.

Huumepoliisi ei tiedä, epäilläänkö heitä tavallisista vai törkeistä rikoksista. Myös epäiltyjen rikosten tekoaika on poliisille vielä hämärän peitossa.

Helsingin poliisi turvaa huumerikostutkinnan sisäisillä järjestelyillä sekä tiivistämällä yhteistyötä Espoon ja Vantaan poliisilaitosten ja keskusrikospoliisin kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.