Huoltovarmuuskeskus kehottaa kriittisiä yrityksiä nostamaan varautumistasoaan

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on kehottanut huoltovarmuuden kannalta kriittisiä yrityksiä nostamaan omaa varautumistasoaan erityisesti kriittisen infrastruktuurin osalta, keskus kertoo tiedotteessaan.

Syynä on turvallisuusympäristön muutos, minkä vuoksi kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Kaikilta toimijoilta toivotaan erityistä huomiota kriittisen infran suojaamiseen.

Suurin osa huoltovarmuuden kannalta kriittisestä infrastruktuurista on yksityisen sektorin omistuksessa. Lähtökohtaisesti yritykset vastaavat oman liiketoimintansa jatkuvuudesta.

Turvallisuustilanteen muuttuessa HVK:n tehtävänä on jakaa tilannetietoa ja ohjeita huoltovarmuuskriittisille yrityksille sekä edesauttaa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin varautumisyhteistyötä.

− Huoltovarmuuden näkökulmasta tilanne on vakaa ja palvelut toimivat tällä hetkellä normaalisti. Kriittiseen infrastruktuuriimme kohdistuneet tahalliset tuhot ovat kuitenkin vakava asia, sanoo HVK:n toimitusjohtaja Janne Känkänen.

− Suomen huoltovarmuus rakennetaan yhteistyössä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin kanssa ja edellyttää saumatonta yhteistyötä. Yhteiskunnalla ei ole varajärjestelmää, jolla huoltovarmuuskriittiset toimijat voitaisiin korvata. Tästä syystä yritysten hyvä jatkuvuudenhallinta on tärkeää ja tätä HVK toiminnallaan tukee, Känkänen toteaa.

Kaasuputken vaurioitumista tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö.

Lue myös:

    Uusimmat