Hummeria, kukkakaalicouscousia sekä liekitettyjä banaaneja

Anista ja hummeria

  • 2-4 (1 kg) tuoretta hummeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 4 tähtianista
  • ½ dl oliiviöljyä paistamiseen
  • ½ dl Ricard-anisviinaa
  • 4 kaltattua ja kuutioitua tomaattia
  • 3 rkl kapriksia
  • lehtipersiljaa
  • tilkka vettä
  • nokare voita

Keitä hummereita n. 3 minuuttia. Anna ja jäähtyä ja kuori. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannu ja kaada sille oliiviöljy. Lisää joukkoon tähtianis. Lisää hummeri ja paista nopeasti molemmilta puolilta. Kaada tilkka anisviinaa joukkoon ja liekitä. Lisää sipuli, kaprikset ja tomaatit. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarkista suola. Nostele esille suoraan pannusta. Käytä liemi kastikkeena.

Kukkakaalicouscous

  • 1 kukkakaali
  • 1 salottisipuli
  • suolaa
  • pippuria
  • kurkumaa
  • currya
  • 1-2 rkl vedessä kiehautettuja korintteja
  • 3-4 rkl voita
  • tilkka vettä

Pilko sipuli. Pienennä kukkakaali. Kuullota sipulia voissa. Lisää curry ja kurkuma. Lisää kukkakaali. Lisää joukkoon vesi sekä suola ja pippuri. Keitä kunnes ovat keskeltä hieman kovia. Kaada ylimääräinen neste talteen ja laita kukkakaalit monitoimikoneeseen. Ajele hienoksi (mutta ei liian). Lisää voi, suola ja pippuri. Lisää vielä valmiiseen couscousiin korintit.

Kuuma suklaa

  • 300 g tummaa suklaata (Valrhona)
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 160 g tomusokeria
  • 3-4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää munat joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää vatkatun voin joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Pursota massa syville lautasille. Paista uunissa 175-200°c:ssa n. 10-12 minuuttia.

Liekitetyt banaanit

  • 4 pientä banaania tai 2 keskikokoista
  • 4-5 rkl sokeria
  • 2-3 rkl voita
  • 1tl kanelia
  • 2-3 rkl tummaa rommia

Kuori ja pilko banaanit. Sulata sokeri pannulla kullanruskeaksi. Lisää joukkoon voi ja banaanit. Karamellisoi nopeasti. Kaada rommi päälle ja liekitä.

Lue myös:

    Uusimmat