Mainos

Huhut maailmanlopusta leviävät netissä

Meksikoon on saapunut tuhansia turisteja juhlimaan mayakalenterin taitekohtaa. Meksikossa ja Guatemalassa sijaitsevien muinaisten mayakaupunkien Chichen Itzan ja Tikalin raunioille kokoontui jo eilen sekalainen seurakunta turisteja ja mystikoita seuraamaan historiaa jäljitteleviä tanssiesityksiä ja muita rituaaleja.

Mayakalenterin pitkä ajanlaskujakso päättyy tänään. Eri puolilla maailmaa sen on tulkittu merkitsevän myös maailmanloppua.

Kun vuorokausi vaihtui Australiassa tämän päivän puolelle, sosiaalinen media täyttyi maailmanlopun kommenteista. Australian matkailuorganisaatio joutui Facebook-sivullaan vakuuttelemaan kyselijöille, että "kyllä, olemme elossa".

Kiinan viranomaiset ovat kiistäneet sosiaalisessa mediassa, että YK jakaisi lippuja arkkiin, joka pelastaisi ihmiset maailmanlopulta. Kiinalaisilla verkkosivulla oli myyty reilun euron maksavia lippuja Nooan arkin kaltaiseen alukseen.

Meksikossa muun muassa nuorison keskuudessa mayakalenterin päättyminen ja uuden jakson alku on ollut syy järjestää juhlia - ja myydä turistikrääsää maahan saapuville matkailijoille.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.