HS: Attendon hoivakodin toiminta keskeytetään Alavudella – kuusi asukasta kuollut vajaan kuukauden aikana

Satoja ilmoituksia vanhustenhoidosta –"Hoivassa paljon ongelmia" 2:12
Satoja ilmoituksia vanhustenhoidosta – "Hoivassa paljon ongelmia"

Viranomaiset ovat määränneet tammikuussa Alavudella aloittaneen Attendon hoivakodin toiminnan keskeytettäväksi, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan hoivakodissa on kuollut kuusi asukasta vajaan kuukauden aikana ja syitä siihen selvitetään.

Aluehallintovirasto päätti HS:n mukaan keskeyttää Pelimanni-hoivakodin toiminnan välittömästi perjantai-iltana.

Helsingin Sanomien mukaan kuolemantapauksista ei ole saatu yksityiskohtaisempia tietoa tai selvitystä siitä, ovatko tapaukset johtuneet hoitovirheestä tai laiminlyönneistä toimintayksikössä.

Aluehallintovirasto on HS:n mukaan saanut tietoonsa myös, että toimintayksiköstä on irtisanoutunut kymmenen työntekijää toiminnan aloittamisajankohdan jälkeen. Virasto teki torstaina Pelimannissa ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin. Tarkastuskäynnillä aluehallintovirasto sai ristiriitaisia tietoja muun muassa kuolinpäivien ja tapahtumakuvausten osalta.

–  Epäilyt kohdistuvat samantyyppisiin asioihin kuin hoivakoti Ulrikassa Kristiinankaupungissa. Selvitys on intensiivisesti päällä, ja se koskee tässä ja nyt -tilannetta, sanoi Valviran ylijohtaja Markus Henriksson aiemmin perjantaina HS:lle.

Attendo viestitti lehdelle perjantaina, ettei yritys kommentoi keskeneräistä prosessia.

Juttua päivitetty kello 20.55: Viranomaiset keskeyttivät hoivakodin toiminnan.

Lue myös:

    Uusimmat