HS: Supon mukaan alaikäisten riski päätyä terroristiseen toimintaan kasvanut Suomessa

Suojelupoliisin (Supo) mukaan riski alaikäisten päätymisestä mukaan terroristiseen toimintaan Suomessa on kasvanut, kertoo Helsingin Sanomat.

Supon viestintäasiantuntija Karoliina Romanoff kertoo HS:lle sähköpostilla, että myös Suomessa alaikäisiä on terroristisen toiminnan ja propagandan vaikutuspiirissä.

Romanoffilta kysyttiin erikseen onko kyse äärioikeistosta tai radikaali-islamistisesta toiminnasta, ja hän vastasi ilmiön koskettavan "molempia ideologioita".

Supo kertoi toissa viikolla julkaisemassa vuosikirjassaan alaikäisten osallistumisesta terroristiseen toimintaan Euroopassa. Samalla Supo mainitsi, että Suomessa terrorismitilanne heijastelee usein kansainvälisiä kehitystrendejä.

Romanoff kertoi sähköpostivastauksessaan HS:lle, ettei Supo avaa terrorismin torjunnan kohdelistallaan olevien henkilöiden tietoja esimerkiksi iän tai sukupuolen mukaan. Hän ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että kohdelistalla olisi myös alaikäisiä.

Romanoff lisäsi, että alaikäisten osalta ennaltaehkäisevä toiminta on erityisen tärkeää.

Käräjäoikeus vangitsi hiljattain viisi äärioikeisto-aatteista miestä, joiden poliisi epäilee suunnitelleen terroristista tekoa – Asian ytimessä -ohjelma paneutui aiheeseen lähetyksessään 13:21
Asian ytimessä -ohjelmassa puitiin viime joulukuussa tapausta, jossa viittä äärioikeisto-aatteista miestä epäiltiin terroristisen teon suunnittelusta.

Lue myös:

    Uusimmat