Mainos

Nokian Renkaat: Yt-neuvotteluilla ei tavoitella irtisanomisia – taustalla heikentyneet näkymät Keski-Euroopassa: "Emme ole supistamassa tuotantoa"

Viime vuoden tuloksestaan tänään kertonut Nokian Renkaat aloittaa 500:aa työntekijää koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelujen tavoitteena ei ole johtaa irtisanomisiin.

Viime vuoden tuloksestaan tiistaina kertonut Nokian Renkaat aloittaa noin 500:aa työntekijää koskevat yt-neuvottelut Suomessa. Neuvottelujen piirissä olevat ihmiset työskentelevät henkilöautojen renkaiden tuotannossa Nokialla.

Neuvottelujen ei ole tarkoitus johtaa irtisanomisiin, vaan niillä tavoitellaan tuotannon sopeutuksia lomautuksilla ja työajan lyhennyksillä, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Päivi Antola kertoo.

–  Kyse on enintään 90 päivästä, ja tämä koskee nimenomaan tätä vuotta, Antola sanoo.

Neuvottelut koskevat tuotannon, kunnossapidon ja laatutoimintojen henkilöstöä, Antola kertoo.

Vasta viime keväänä Nokian Renkaat päätti nostaa henkilöauton renkaiden tuotantokapasiteettia Nokialla. Työntekijöitä palkattiin lisää.

–  Nyt Keski-Euroopan autonrengasmarkkina ei kuitenkaan ole niin vahva kuin viime keväänä arvioimme, Antola sanoo.

–  Emme ole supistamassa tuotantoa, emme vaan nosta sitä niin nopeasti kuin viime keväänä suunniteltiin, hän jatkaa.

Nokian Renkaiden yt-neuvotteluista kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Viime vuoden liikevoitto kasvoi hieman

Nokian Renkaiden loka-joulukuun liiketulos heikkeni vuodentakaisesta. Vuoden viimeisen neljänneksen liiketulos laski 117 miljoonaan euroon, kun se edellisvuonna oli 123 miljoonaa. Liikevaihto laski 3,4 prosenttia ja oli 474 miljoonaa. Koko vuoden liikevoitto kasvoi hieman 372 miljoonaan euroon.

Tänä vuonna liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla odotetaan kasvavan ja liikevoiton olevan suunnilleen viime vuoden tasolla.

Seuraavien viiden vuoden aikana Nokian Renkaiden tavoitteena on kaksinkertaistaa myyntinsä Pohjois-Amerikassa, kasvattaa Keski-Euroopan myyntiä 50 prosentilla sekä säilyttää markkinajohtajuus Pohjoismaissa ja Venäjällä, toimitusjohtaja Hille Korhonen listasi tiedotteessa. 

Uutista päivitetty 21.41.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja