Mainos

HS: Natsilippuja roikkui talon ikkunassa – osoite merkitty Ruoveden perussuomalaisille

Asunnossa on vuodenvaihteeseen asti asunut Ruoveden perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja, joka kieltää lippujen kuuluneen hänelle, uutisoi Helsingin Sanomat.

Ainakin vielä 12. heinäkuuta Ruovedellä sijaitsevan talon ikkunoissa roikkui natsilippuja. Talo on merkitty Ruoveden perussuomalaisten osoitteeksi yhdistyksen nettisivuilla.

Asiasta uutisoinut Helsingin Sanomat sai kuvat natsilipuista lukijaltaan. Ruoveden perussuomalaisten hallituksen puheenjohtaja Ismo Kopra kertoo lehdelle, ettei ole kuullut natsilipuista mitään. Kopra asui talossa vuokralla muutaman vuoden, mutta muutti sieltä pois tammikuussa.

Kopra sanoo Helsingin Sanomille, että osoite on merkitty Ruoveden perussuomalaisille siitä syystä, että yhdistykselle tarkoitettu posti tulisi tiettyyn paikkaan.

Puheenjohtajan mukaan asunnossa asuisi nykyään "radikaali" henkilö, mutta asunnon omistajan mukaan liput ovat olleet ikkunassa jo ennen vuodenvaihdetta, eikä taloa ole vuokrattu Kopran jälkeen kenellekään muulle.

Helsingin Sanomille talon omistaja kertoo ottaneensa liput lisäosineen alas. Lisäosilla hän tarkoittaa lippujen päälle pahvista tai muusta kovasta materiaalista tehtyä kieltomerkkiä eli ympyrää ja poikkiviivaa, joka tekee siitä natseja vastustavan.

Omistaja kertoo yllättyneensä siitä, että antifasistiseksi tarkoitettu lippu on näyttänyt natsilipulta.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja