Mainos

HS: Heitä eläkeyhtiöt suosivat – jopa miljoonien arvoisia sopimuksia

Työeläkeyhtiöt suosivat erityisesti uusia asiakkaitaan, käy ilmi Helsingin Sanomien tekemästä selvityksestä.

Lehden mukaan työeläkeyhtiöt tekivät uusien asiakkaidensa kanssa vuosina 2010-2014 yli sata taloudellisesti merkittävää liiketoimea.

Uusien asiakasyritysten kanssa työeläkeyhtiöt ovat tehneet muun muassa arvokkaita työhyvinvointisopimuksia, merkittäviä kiinteistö- ja osakekauppoja sekä miljoonien eurojen arvoisia lainasopimuksia.

Työeläkeyhtiöiden uusiksi asiakkaiksi lehti määrittelee yritykset, jotka kanssa liiketoimi on tehty vuoden sisällä asiakkuuden syntymisestä.

Helsingin Sanomien mukaan työhyvinvointirahat näyttäisivät olevan yksi keino työeläkeyhtiöiden asiakashankinnassa, sillä yli 90 prosenttia asiakasyrityksistä ei tyky-rahoja saa.

Finanssivalvonta (Fiva) antoi työeläkeyhtiöille huomautuksen työhyvinvointirahoituksen käyttämisestä asiakaskilpailuun jo vuonna 2010.

Helsingin Sanomat kertoo, että suurimman yksittäisen uuden asiakkaan kanssa tehdyn liiketoimen arvo on jopa lähes 200 miljoonaa euroa. Työeläkeyhtiö Varma lunasti viime vuonna helsinkiläisyrityksen uusia osakkeita 180 miljoonalla eurolla vain hieman alle kuukausi sen jälkeen, kun yhtiö oli solminut asiakkuuden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.