Mainos

HPY:n osakerumba pyöri hurjana

HPY:n jäsenten oikeus merkitä Helsingin Puhelimen osakkeita osuustodistuksellaan päättyi torstaina. Merkintäpaikoilla ruuhkat pysyivät valtaisina loppuun, mutta harva Matti Myöhäinen valitti pitkiä odotusaikoja.

HPY ei vielä torstaina antanut minkäänlaisia tietoja oikeuttaan käyttäneiden määrästä. Myös sille myytyjen merkintäoikeustodistusten määrä julkistetaan vasta perjantaiaamuna.
Todistusten myyntimahdollisuus HPY:lle päättyi jo aiemmin. Myös osakkeiden lisämerkintäoikeus päättyi jo aiemmin. Ulkopuolisten mahdollisuus ostaa Helsingin Puhelimen osakkeita kesti käytännössä vain yhden päivän, sillä syyskuun puolivälissä perjantaina alkanut osakemyynti keskeytettiin seuraavan viikon maanantaina.

Merkintämahdollisuus oli noin 415000 ihmisellä tai yrityksellä. Esimerkiksi Postipankin Puhelinpankki sai vielä viimeisenä päivänä useita tuhansia puheluita eli tahti vain kiihtyi loppua kohti. Viime viikolla se vastaanotti yli 2000 puhelua päivässä.
Yksi HPY:n osuustodistus oikeutti merkitsemään kymmenen Helsingin Puhelimen osaketta 55 markan kappalehintaan.
HPY:n lisäksi merkintäoikeuksia ovat ostaneet huonekaluyhtiöt Isku ja Sotka sekä mm. jotkut pankkiiriliikkeet. Iskun arvion mukaan se osti noin 20000 todistusta, mutta tarkka määrä ilmoitetaan vasta myöhemmin. Yhtiö maksoi yhdestä merkintäoikeudesta 400 markkaa.
Sotkan johto ei ollut torstaina tavoitettavissa. Se maksoi yhdestä osuudesta 500 markkaa.

HPY:n jäsenille on varattu osakeannissa korkeintaan 5,6 miljoonaa osaketta. Henkilöstölle varauksessa on korkeintaan 400000 osaketta.
Helsingin Puhelin päättää vasta myöhemmin, kuinka suuri osuus kaavaillusta osakemäärästä todella myydään. Helsingin Puhelin syntyi, kun HPY:n liiketoiminta yhtiöitettiin vuoden 1994 alussa. Nyt päättyneellä osakeannilla Helsingin Puhelin hakee uusia rahoituskanavia toimintansa kehittämiseen, koska sen toiminta-alue muuttuu koko ajan niin voimakkaasti.
Jos koko osakeanti käytettään, yhtiö kerää rahaa yli 400 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.