Hoviasiantuntija MTV3.fille: Totuus Ruotsin ja Englannin prinssien väleistä

Englannin prinssien käytös Ruotsin prinssejä kohtaan on puhututtanut kovasti viime päivinä. Hoviasiantuntija Johan T Lindewall kertoo MTV3.fille asian taustat.

Ruotsalaismediaa puhututti Lontoon olympialaisissa tapahtunut kohtaaminen Ruotsin ja Englannin kuningashuoneiden edustajien välillä. Englannin kuninkaalliset eivät olleet huomaavinaankaan vastaan kävellyttä prinssi Danielia ja prinssi Carl Philipiä olympialaisten kisa-alueella. Herttuatar Catherine, prinssi William ja prinssi Harry eivät tervehtineet vastaan kävellyttä kaksikkoa, vaan he katselivat aivan muualle.

Expressen-lehden hoviasiantuntija Johan T Lindewall toteaa, etteivät prinssi William ja prinssi Harry ole olleet erityisen suopeita Ruotsin kuningashuonetta kohtaan. Victoria ja Daniel olivat Williamin ja Katen häissä viime kesänä, kun taas juhliin kutsutut William ja Harry jättivät ruotsalaiset häät välistä.

– Kun Victoria ja Daniel menivät naimisiin vuonna 2010, eivät William ja Harry saapuneet häihin. William päätti suunnata jalkapallon MM-kisoihin häiden sijaan. He olivat ainoita Euroopan kuninkaallisia, jotka eivät saapuneet paikalle, hoviasiantuntija Johan T. Lindewall muistuttaa MTV3.fille.

Suhde juontaa juurensa menneisyydestä. Kuningashuoneet eivät ole olleet erityisen läheisiä historiankaan saatossa.

– Välit ovat aina olleet tällaiset Ruotsin ja Englannin kuningashuoneiden välillä, Lindewall kertoo.

Hän muistuttaa, että sitä vastoin välit ovat olleet fantastiset Norjan ja Tanskan kuningashuoneen suuntaan.

Hän ei usko välien muuttuvan tulevaisuudessa, kun valtaan kuningaskunnissa astuvat William ja Catherine sekä Victoria ja Daniel. Lindewall näkee, etteivät Estelle ja Englannin kuningasparin mahdolliset jälkeläiset ystävysty keskenään.

– Se olisi erittäin outoa, hän povaa.

(MTV3–EEVA ALANEN)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja