Mainos

Homojen kanssa rukoilemisesta saatiin päätös

Papeille tehdään ohjeet nais- ja miesparien kanssa rukoilemisesta. Kirkolliskokous on päättänyt asiasta äänin 78-30.

Rukouksesta tulee vapaamuotoinen, ja se on kirkon työntekijöille vapaaehtoinen. Rukouksesta voisi siis kieltäytyä rikkomatta virkavelvollisuutta.

Arkkipiispa Kari Mäkinen oli tuoreeltaan erittäin tyytyväinen siihen, että päätös on vihdoin tehty ja että se sai taakseen niin merkittävän enemmistön.

Toistaiseksi ei tiedetä, milloin rukousohjeet valmistuvat. Ohjeet laatii piispainkokous, jonka seuraava kokous pidetään helmikuussa. Ohjeiden laatimista vaikeuttaa, että rukous halutaan pitää erillään kirkollisista toimituksista.

- Arkkipiispa totesi tuossa tiedotustilaisuudessa että seuraava piispainkokous on helmikuussa ja seuraava syyskuussa, hän ei ennakoinut, että saadaanko tämä jo helmikuussa mutta oletus on että laadinta pannaan työn alle. Se ei tule olemaan mikään yksinkertainen tehtävä, sen takia on vaikea arvioida aikaa. Nyt minusta olisi tärkeintä se että kirkon työntekijät odottaa sitä piispainkokouksen ohjetta, ja sitten toimivat aikanaan kun se saadaan valmiiksi, sen mukaisesti, sanoo Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura.

Kovat paineet

Kirkolliskokous teki päätöksensä tilanteessa, jossa julkisuudessa on keskusteltu paljon kirkon suhtautumisesta rekisteröityihin parisuhteisiin. Etenkin Ylen kuukausi sitten lähettämän Homoilta-ohjelman jälkeen on väitelty muun muassa siitä, tuliko kirkon todellinen kanta esiin ohjelmassa.

Suhtautuminen homopareihin kuumensi tunteita myös tämänkertaisessa kirkolliskokouksessa. Kun asiaa pohtinut 13-jäseninen perustevaliokunta päätti keskiviikkona suosittaa homoparien puolesta rukoilua, siihen liitettiin viisi eriävää mielipidettä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Katso Anni Tepon juttu Turusta

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja