Mainos

Hokkanen kehuu Puumalan kepukritiikkiä

Ilkka-lehden entinen päätoimittaja ja keskustan puoluehallituksen pitkäaikainen jäsen Kari Hokkanen kehuu keskustan varapuheenjohtajan Tuomo Puumalan eilistä tiukkasävyistä puhetta. Puumala arvosteli ankarasti puoluettaan pysähtyneisyydestä ja harvainvaltaisesta toimintakulttuurista. Hokkasen mukaan Paavo Väyrynen haastoi samanlaisella retoriikalla Johannes Virolaista 70-luvun puolivälissä.

- Se oli virkistävä avaus, joka kuuluu nuorelle, puoluejohtoon kuuluvalle poliitikolle, Hokkanen arvioi.

Hokkasen mukaan pysähtyneisyys puolueessa pitää paikkansa.

- Vaalirahoitus on vienyt huomiota ja voimia puolueen ideologiselta puolelta. Myös pääministeripuolueen asema on rasite, kun asiat joudutaan hoitamaan asioina, Hokkanen tuumailee.

Puumalan mielestä harvainvaltainen kulttuuri on läpäissyt keskustan toiminnan ja tärkeiden puolue-elinten vaikutusvalta on vähäistä. Hokkanen ei allekirjoita väitettä. Entinen päätoimittaja istui puoluehallituksessa 20-vuotta vuoteen 2003 asti.

- Kun itse olin puoluehallituksessa, en havainnut tälläistä. Nykyisestä toimintatavasta en tiedä.

Hokkanen pitää Puumalan räväkkää puhetta puheenjohtajakamppailun avauksena. Keskusta valitsee seuraavan puheenjohtajansa ensi kesänä Lahdessa.

- On luonnollista, että Puumala haastaa puheenjohtaja Matti Vanhasen ja varmasti tulee myös muita. Vanhasen uudelleenvalinta ei ole läpihuutojuttu. Toisaalta myöskään se ei ole läpihuutojuttu, että istuva puheenjohtaja ei saisi jatkokautta, Hokkanen pohtii.

Hokkanen nostaa mielenkiintoisen nimen mukaan puheenjohtajataistoon:

- En pitäisi mahdottomana, että Anneli Jäätteenmäki harkitsisi asettumista puheenjohtajaehdokkaaksi.

Anneli Jäätteenmäen lyhyt pesti maan ensimmäisenä naispääministerinä päättyi dramaattisesti eroon Irak-gate -skandaalin vuoksi juhannuksen alla vuonna 2003. Jäätteenmäki valittiin äänivyöryllä EU-parlamenttiin vuonna 2004 ja uudelleen kesäkuussa 2009. Keskustavaikuttajat ovat tarjonneet Anneli Jäätteenmäkeä myös puolueen seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.