Mainos

Hoitolapsen hukkumisesta tuomio kahdelle

Mustasaaren käräjäoikeus on tuominnut hoitajan ja ohjaajan sakkoihin hoitolapsen hukkumisesta.

Perhepäivähoidossa ollut kaksivuotias poika hukkui hoitopaikan lähellä virranneeseen jokeen Uudessakaarlepyyssä viime vuoden tammikuussa.

Perhepäivähoidon ohjaaja tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja perhepäivähoitaja kuolemantuottamuksesta.

Hoitajalla oli onnettomuuden sattuessa liian suuri lapsiryhmä. Onnettomuus sattui, kun hoitaja oli pukemassa lapsia ulos. Pihalle mennyt pikkupoika ehti olla muutaman minuutin pois hoitajan silmistä, kun hän katosi. Etsinnät aloitettiin nopeasti, mutta siitä huolimatta poika oli ehtinyt noin 40 metrin päässä virtaavaan jokeen. Hänet löydettiin joesta seuraavana päivänä.

Asetuksen mukaan perhepäivähoitajalla saa olla hoidossa enintään neljä lasta, mutta hoitajalla oli tuolloin kuusi hoitolasta. Iältään he olivat 2-5-vuotiaita.

Syyttäjän mukaan perhepäivähoitajan esimiehet rikkoivat tietoisesti määräyksiä ja vaaransivat lasten turvallisuuden. Päätöksen ylimääräisten lasten sijoittamisesta kyseiselle hoitajalle teki vastaava perhepäivähoidon ohjaaja.

Syyttäjä vaati myös kaupungin sosiaalijohtajalle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tämä syyte kuitenkin hylättiin. Sosiaalijohtaja kiisti oikeudessa olleensa tietoinen siitä, että kyseisellä hoitajalla oli liian monta lasta hoidettavana.

Aita puuttui

Käräjäoikeudessa puitiin myös kyseisen hoitopaikan turvallisuutta. Lasten hiekkalaatikko ja leikkialue sijaitsivat talon etupihalla, ja joki virtasi talon takana. Joen ja talon välissä ei ole aitaa.

Perhepäivähoitaja on erittäin kokenut, hän on hoitanut lapsia 25 vuotta. Hoitaja kertoi, että hänen esimiehensä eivät ole huomauttaneet paikan olevan vaarallinen, eikä onnettomuuksia ole koskaan aiemmin sattunut. Lapsia oli kielletty menemästä talon taakse.

Käräjäoikeus määräsi hoitajalle ja ohjaajalle molemmille 50 päiväsakkoa. Lisäksi Uudenkaarlepyyn kaupunki joutuu maksamaan hukkuneen pojan molemmalle vanhemmalle 20 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Poika oli vanhempien ainoa lapsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.