Mainos

Hoitajat kertoivat Laihon toiminnasta esimiehilleen

Valvira on saanut lääkärinä toimineesta Esa Laihosta tähän päivään mennessä neljä kantelua. Lääkintöneuvos Markus Henriksson sanoo, että käydyt puhelinkeskustelut osoittavat, että lisää on tulossa.

Lisäksi virasto on saanut puhelinilmoituksia, joihin on tulossa kirjallista täydennystä.

Laihon työpaikoilla selvitetään parhaillaan hänen potilaidensa saamaa hoitoa. Lääkintöneuvos Henrikssonin mukaan selvityksissä on käynyt ilmi, että joissakin yksiköissä hoitajat olivat ilmaisseet huolensa esimiehilleen Laihon toiminnasta.

- Tämä ei ole johtanut jatkotoimiin. Meidän täytyy kehittää reagointia herkempään suuntaan, Henriksson sanoo.

Valvirassa on pohdittu, miksi Laihon ammattitaidottomuus ei käynyt ilmi. Laiho myi tietynlaisia lääkärinpalveluja oman yrityksensä kautta.

- Valelääkäri on yleensä toiminut yksiköissä, joissa hoitoon osallistuu monia lääkäreitä ja sairaanhoitajia, Henriksson sanoo.

Laiho sai moitteettomat lausunnot 2000-luvun alussa viideltä ylilääkäriltä, kun hänen soveltuvuutta arvioitiin osana Tampereen yliopiston kuulustelua. Lausunnot korvasivat kuulustelun viimeisen osion, potilastentin.

- Ne ylilääkärit, jotka olemme tavoittaneet, ovat olleet lausuntonsa takana, lääkintöneuvos Pirjo Pennanen sanoo.

Laihon tutkintotodistus oli nimettömänä tulleen vinkin jälkeen Valviran ja opetushallituksen syynissä jo vuonna 2010, mutta asia ei johtanut toimenpiteisiin.

Valvirasta kerrotaan, että Laiho ilmoitti heille toimineensa myös kliinisenä tutkijana Yhdysvalloissa. Valvira kommentoi Laihon asioita nihkeästi, sillä tapaus on poliisin selvitettävänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.