Mainos

HKL: Helsingin Vesi on vastuussa metrokaaoksesta

Helsingin rautatieaseman vesivahingon seurauksia pähkäillään parhaillaan Helsingin kaupungin eri osastoilla. HKL:n toimitusjohtajan Matti Lahdenrannan mukaan päävastuu mystisistä rei'istä on Helsingin vesilaitoksella.

- Jos vesiputki halkeaa, kyllä silloin vastuu on vesilaitoksella. Mutta tässähän kysymys on, että sekä HKL että vesilaitos ovat osa Helsingin kaupunkia, eli kyllä tämä sikäli on yhteinen ongelma, Lahdenranta sanoo.

Timanttiporilla tehdyt ja miehen mentävät aukot ovat ainakin Lahdenrannalle yhä yhtä kysymysmerkkiä.

- Reiät ovat vesilaitoksen kanavissa, vain he osaavat kertoa niistä totuuden. Reiät ovat HKL:n hallinnoiman alueen välittömässä läheisyydessä, mutta HKL:lla ei ole mitään syytä tehdä mitään toisten alueelta.

Veronmaksajien rahoillako asema korjataan?

HKL:n Lahdenranta vakuuttaa, etteivät miljooniin euroihin nousevat kulut mene suoraan veronmaksajien senteistä, vaikka Helsingin kaupungilla ei vakuutusta omaisuudelleen olekaan.

- Helsingin kaupunki ei vakuuta, mutta kerää vakuutusrahastoja, joista maksetaan vahinkoja. Kaupungin analyysi on ollut jo pitkät ajat, että kaupungin omaisuus on niin suuri ettei sitä kannata vakuuttaa. Vakuutusmaksut olisivat liian suuria.

Mutta löytyykö rahastosta katetta näin taantuman aikana?

- Kyllä löytyy varmasti katetta.

Rautatientorin metroaseman korjaamisen arvellaan vievän kuukausia, joten se on joka tapauksessa poissa käytöstä pitkään.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.