Mainos

Hiv-hoito tulisi aloittaa nykyistä aiemmin

Tutkijat suosittavat, että hiv-hoito aloitettaisiin nykyistä aiemmin.

Lancet journalin verkkosivuilla julkaistussa Bristolin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että hi-viruksen hoidossa saataisiin paremmat tulokset, viruksen saaneen lääkehoito aloitettaisiin nykyistä hoitosuositusta aiemmin.

Lääkehoito aloitetaan nykyisin silloin, jos potilaalla alkaa olla viruksen aiheuttamia oireita tai T-auttajasolujen määrä on alittanut tietyn kriittisen tason. Tutkimus suosittaakin, että T-auttajasolujen kriittistä tasoa muutettaisiin niin, että hoito aloitettaisiin aiemmin.

Tutkimukseen osallistui yli 45 000 hi-viruksen saanutta henkilöä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tutkimuksessa havaittiin, että aidsiin sairastuminen tai menehtyminen oli 28 prosenttia todennäköisempää, jos hoidon aloittamista lykättiin siihen pisteeseen, jossa monissa maissa hoito nykyisin aloitetaan.

Aidsia aiheuttavaan Hi-virukseen ei ole parannuskeinoa, mutta lääkeyhdistelmähoidolla voidaan hidastaa taudin etenemistä ja parantaa potilaan elämänlaatua. Lääkehoidon ongelmina ovat sen voimakkaat sivuoireet sekä riski siitä, että virus kehittyisi lääkkeille vastustuskykyiseksi.

Maailmanlaajuisesti noin 33 miljoonalla ihmisellä on hiv-tartunta. Suurin osa heistä asuu Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.