Mainos

”Hinta määrää, miten sähkö kulkee”

Eduskunnan tänään hyväksymät kaksi uutta ydinvoimalaa eivät välttämättä lopeta sähköntuontia Venäjältä.

Lisäydinvoiman puolestapuhujat ovat perustelleet energiaratkaisua usein sillä, että se vahvistaa Suomen sähköntuotannon omavaraisuutta. Pöyryn energiakonsultoinnin johtajan Heli Antilan mukaan asia riippuu kuitenkin täysin markkinahinnoista.

- Jos Venäjältä saadaan sähköä halvemmalla, niin sitä (sähköä) kyllä tulee sitten Venäjältä. Tilanne on sama muiden Pohjoismaiden. Hinta määrää, miten sähkö kulkee, Antila sanoi MTV:n Kymmenen Uutisissa.

Antila näkee kuitenkin paljon hyvää eduskunnan tekemässä ratkaisussa lisätä ydinvoimaa Suomesssa.

- Ensinnäkin moni uusi toimija saa omaa tuotantokapasiteettia, jota ei ole aiemmin ollut tai sitä on ollut hyvin vähän. Myös teollisuus pystyy varmistamaan kohtuuhintaisen sähkön itselleen. Lisäksi oleellisesti merkittävää on sekin, että päätös vaikuttaa kasvihuonepäästöjen vähenemiseen.

Energiakonsultoinnin johtajan mukaan pelko siitä, että uusiutuvat energiamuodot jäisivät ydinvoiman jalkoihin, on aiheeton.

- Veturina tässä asiassa toimii uusiutuvan energian tukipaketti. Valmisteilla on todella paljon hankkeita muun muassa tuulivoiman suhteen, mitkä odottavat vain tukipaketin hyväksymistä. Uusiutuva energia ei siis ole jäämässä ydinvoiman jalkoihin.

(MTV3)

Katso: Studiossa Heli Antila

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.