Mainos

Himos sai rinnepoliisin

Suomen ensimmäinen hiihtokeskuspoliisi on aloittanut työnsä Himoksella Jämsässä. "Rinnepoliisin" nimeäminen liittyy Jämsän kihlakunnan poliisilaitoksen lähipoliisitoiminnan laajentamiseen. Hiihtokeskuspoliisiksi valittu ylikonstaapeli Raimo Rihkajärvi partioi yleensä moottorikelkalla tai autolla hiihtokeskuksen rinne-, hotelli- ja mökkialueilla. Rinnepoliisi osaa tarvittaessa myös lasketella suksilla.

Jämsän poliisipäällikkö Jyrki Wasastjerna selvittää, että hiihtokeskuspoliisin tehtävänä ei ole paimentaa laskettelijoita. Ensisijaisesti tarkoitus on ehkäistä ennalta mahdollinen häiriköinti ja rikollinen toiminta. Toistaiseksi isoja järjestyshäiriöitä ei ole esiintynyt. Tärkeä osa työtä on yhdessä alueen yrittäjien kanssa suunnitella turvallisuutta edistäviä tekijöitä.

Talvikauden aikana Himoksen rinteillä ja majoituskohteissa vierailee reilut 200 000 matkailijaa, ja hiihtokeskus tavoittelee edelleen lisää vieraita. Väkeä on jatkuvasti saman verran kuin keskikokoisessa kunnassa. Erikoistapahtumat työllistävät poliisia ympäri vuoden. Esimerkiksi kesän juhannusjuhlat mitoitetaan 30 000 kävijälle.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja