Hiljaisuus Navalnyin ympärillä jatkuu – Lehti: Viranomaisten vakoilema oppositiojohtaja nautti ennen dramaattista lentoa sushiaterian ja kävi uimassa

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kuljetettiin ambulanssilennolla Berliiniin – presidentti Niinistö pyysi Putinilta siirtoa 1:50
Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi kuljetettiin ambulanssilennolla Berliiniin.

Eilen ambulanssikoneella Saksan pääkaupunkiin Berliiniin tuodun venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin terveydentilasta ei ole kerrottu uusia tietoja. Navalnyia hoidetaan Berliinissä Charite-sairaalassa.

Sairaala kertoi eilen Twitterissä, että oppositiojohtajalle tehdään testejä. Sairaala lupaili lisäksi tviitissään, että lääkärit kertovat tarkemmin oppositiojohtajan tilasta ja hoidosta, kun tutkimukset on tehty ja asiasta on keskusteltu hänen perheensä kanssa. Tänään asiasta ei kerrottu mitään lisätietoja.

Aleksei Navalnyin epäillään joutuneen myrkytetyksi torstaina Venäjän Siperiassa sijaitsevassa Tomskin kaupungissa. 

Hän lähti kaupungista lentokoneella, joka joutui tekemään hätälaskun Omskin kaupunkiin, kun Navalnyi alkoi voida koneessa erittäin pahoin. Navalnyi vietiin ensin Omskin sairaalaan, ja varhain eilisaamuna hänet lennätettiin ambulanssilennolla Berliiniin.

Ambulanssilennon järjestäneen saksalaisjärjestön Cinema For Peace Foundationin johtaja Jaka Bizilj on kertonut, että Navalnyin tila oli vakaa tämän saapuessa Saksaan.

Asunto, ruokailu ja uiminen seurannassa

Tänään venäläislehti Moskovsky Komsomolets julkaisi Guardianin mukaan tietoja poliisilähteistä, joiden mukaan Navalnyi oli Tomskissa ollessaan viranomaisten tarkassa seurannassa. Lehti julkaisi lähteisiinsä vedoten tarkkoja tietoja Navalnyin liikkeistä ja tapaamisista Tomskissa. 

Viranomaisilla oli tieto Navalnyin käyttämästä asunnosta ja sinne tilaamasta sushista. Lisäksi poliisi oli kerännyt Navalnyin maksamia kuitteja paikallisesta kaupasta. Lisäksi oppositiojohtajaa oli varjostettu, kun hän oli lähtenyt kaupungin ulkopuolelle uimaan Tomjokeen.

Guardian arvioi, että näin tarkat tiedot Navalnyin seurannasta on haluttu vuotaa venäläislehdelle, jotta voidaan osoittaa, ettei häntä myrkytetty Tomskissa. Samaan aikaan vuodosta selviää kuitenkin se, kuinka tarkasti venäläispoliisit varjostivat oppositiojohtajaa.

– Turvallisuuspalvelu on taipuvainen uskomaan, että mikäli myrkytys on tapahtunut, se on tapahtunut joko lentokentällä tai lentokoneessa. Hänen liikkeitään ja yhteyksiään seurattiin kaupungissa tarkasti, venäläislehdessä kirjoitetaan Guardianin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat