Mainos

Hiihtolegenda Mika Myllylä: Ei sekunnin hyrränkään muistikuvaa

Olympiamitalisti Mika Myllylä istui syytettyjen penkillä Kokkolan käräjäoikeudessa aamupäivällä rauhallisena ja hyvävointisen näköisenä. Hän kertoi oman näkemyksensä pahoinpitelysyytteisiin johtaneista tapahtumista lyhyesti.

- Minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa tapahtumista. Ei sekunnin hyrränkään muistikuvaa.

Tapahtumat sijoittuvat viime talveen Kokkolan yöelämässä. Myllylä kertoi muistinsa palanneen molempien kahakoiden osalta vasta seuraavana aamuna putkassa.

- Poliisikuulustelussa minua kuvattiin. Minulla oli molemmat silmät mustana ja mustelmia vartalossa, joten minuakin oli lyöty, arvioi Myllylä.

Tilanteet esitettiin oikeudessa valvontakameroiden nauhalta. Siitä selvisi, että yksi asianomistajista nimitteli yöllä kebab-baarin penkille sammunutta Myllylää Janne Ahoseksi ja potkaisi hänet hereille. Tämän jälkeen Myllylä heräsi, nousi ylös ja löi nimittelijää. Kohta kahakka laajeni suuremmaksi ja nyrkit heiluivat sinne tänne.

- Nämä minulle kerrotut tapahtumat kaduttivat minua syvästi. Niinpä halusin pyytää anteeksi. Päädyimmekin sovitteluun, jossa totesimme yhdessä että tämä oli grillikahakka ja pyysimme toisiltamme anteeksi, kertoi Myllylä oikeudessa.

Hän ihmetteli, miksi oikeudenkäynti vielä tarvittiin, kun yksikään osapuoli kummastakaan tappelusta ei sitä kaivannut.

- Tuntuu oudolta, että minä istun tässä syytettynä ja muut saivat syyttämättäjättämispäätöksen, vaikka pahoinpitelyyn osallistuivat kaikki, sanoi Myllylä.

Syyttäjä korosti oikeudenkäyntiä tarvittavan yleisen edun ja Myllylän väkivaltaisuuden vuoksi.

- Minä en halua olla väkivallassa mukana enkä hyväksy väkivaltaa. Minusta riittää se, että olemme pyytäneet toisiltamme anteeksi, sanoi Myllylä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.