HIFK-kapteeni Lennart Petrell saa 500 peliä täyteen, JYPillä poissaolijoita

Torstai-iltana pelataan SM-liigassa kolmen ottelun kierros. HIFK:n kapteeni Lennart Petrell pelaa 500. ottelunsa Liigassa ja JYP haastaa hallitsevan Suomen mestarin.

Videolla tiistain Tulosruudun liigasähke.

HIFK-TPS

HIFK aloitti tämän kauden tuloksellisesti hyvin, mutta viime viikkojen aikana tuloskäyrä on ollut laskusuunnassa.

HIFK voitti edellisessä SM-liigaottelussaan Jukurit 4-3-lukemin, mutta kärsi tiistaina CHL:ssä 1-5-murskatappion Skellefteå AIK:ta vastaan. Ennen voitokasta Jukurit-ottelua, HIFK seilasi kolmen ottelun tappioputkessa.

Joukkueen ongelmana on ollut viime aikoina oman puolustusalueen puolustuspelaaminen sekä ajoittain maalivahtipelaaminen. Hyökkäyspelaamisessa Juhani Tyrväisen johtama ykkösketju on ollut lähes ainoa ketju, joka on pystynyt säännöllisesti tuloksentekoon.

Illan ottelussa joukkueen kapteeni Lennart Petrell pelaa 500:nnen SM-liigaottelun. Petrell on pelannut niistä jokaisen HIFK:n paidassa. HIFK saa takaisin kokoonpanoonsa Kyle Quinceyn, joka oli sivussa CHL-ottelusta. Lucas Lessio on edelleen sivussa.

TPS:n alkukausi on ollut tuloksellisesti mainio, sillä turkulaisseura on ennen illan kierrosta sarjassa toisena. TPS tulee illan otteluun voitto takataskussaan, kun se kukisti edellisessä SM-liigaottelussaan SaiPan 3-0-lukemin. TPS pelasi tiistaina myös CHL:ssä, jossa se voitti kotonaan Junost Minskin 3-1-lukemin.

TPS:n vahvuutena on ollut puolustuspelaaminen, sillä turkulaisseura on päästänyt vähiten maaleja sarjassa.

JYP-Kärpät

Alkukauden yskähdellen aloittanut JYP voitti edellisen SM-liigaottelunsa, kun se kukisti Tapparan 4-3-lukemin. JYP pelasi erittäin heikon alun viime viikon lauantaina Tapparaa vastaan, mutta nousi lopulta voittoon.

JYP pelasi edellisen kerran tiistaina CHL:ssä, kun se taipui HC Luganolle 0-2-lukemin. JYPillä on ollut viime aikoina suuria vaikeuksia oman puolustusalueen puolustuspelaamisessa.

Tapparaa vastaan nähtiin ennennäkemätöntä JYP-pelaamista, kun jatkuvasta koko kaukalon kattavasta paineesta tunnetun jyväskyläläisjoukkueen hyökkääjät surffailivat selät suorina omiin päin. Tämän takia Tappara sai todella helposti rakennettua maalipaikkoja. Samaa ei voi tapahtua Kärppiä vastaan, sillä oululaiset ovat napsun ja jopa kahden napsun vaarallisempi joukkue.

JYPiltä ovat sivussa illan ottelusta Julius Nättinen sekä Janne Kolehmainen.

Kärpät pelasi edellisen kerran tiistaina, kun se kukisti CHL:ssä Mountfield HK:n 3-2-lukemin. SM-liigassa oululaiset pelasivat viimeksi lauantaina, kun se otti 7-2-murskavoiton Porin Ässistä.

Kärpät on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin se jäi viime kaudella. Oululaiset ovat sarjan pelinopeimpia joukkueita ja hallitsevatkin suurimmaksi osaksi otteluita. Melkein joka ilta vastustajat joutuvat mukauttamaan omaa pelaamistaan Kärppien pelaamisen mukaan.

Lukko-HPK

Lukko on saamassa juonen päästä kiinni, sillä raumalaiset ovat voittaneet edellisistä viidestä ottelustaan kolme.

Edellisen kerran Lukko pelasi keskiviikkona, kun se voitti Kouvolassa KooKoon 4-1-lukemin. Lukko on tehnyt 16 maalia viiteen edelliseen otteluun ja päästänyt omiin 15 osumaa. Lukemat kertovat sen, että vaikka voittoja on tullut, on raumalaisten viisikkopelaamisessa vielä selkeitä puutteita.

Lukon kokoonpanoon nousevat Simo-Pekka Riikola ja Janne Niskala. Ville Heinola ja Antti Palojärvi ovat puolestaan sivussa.

HPK:n viime viikko oli mainio, sillä hämeenlinnalaiset voittivat kaksi ottelua, mutta keskiviikkona voitot eivät jatkuneet. HPK pysähtyi muuriin nimeltä Sami Aittokallio ja kärsi 1-3-tappion Sportia vastaan. HPK:n kannalta hyvää oli se, että hämeenlinnalaiset onnistuivat luomaan tukuttain laadukkaita maalipaikkoja.

Negatiivista oli se, että maalinteon tehokkuus loisti poissaolollaan. HPK onkin tehnyt koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

HPK on sekoittanut hieman ketjujaan ja merkittävää on, että Eetu Tuulola ja Jere Innala vaihtavat kejtuja päikseen.

Lue myös:

    Uusimmat