Mainos

Heroiini levinnyt todennäköisesti myös Helsingin ulkopuolelle

Helsingin huumepoliisi varoittaa Helsingin huumemarkkinoille ilmaantuneesta ruskeasta heroiinista. Huumepoliisin rikoskomisarion Petri Rainialan se on uhka etenkin tottumattomille aineen käyttäjille.

- On vaikeaa tietää, miten vahvaa aine on. Se voi olla 20-prosenttista, mutta ihan hyvin myös 80-prosenttista, Rainiala sanoo.

Rikoskomisario Jari Pynnönen uskoo, että heroiinia on liikkeellä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella pienissä määrin. Poliisin tietoon ei ole silti tullut vielä mitään suurempaa rikosjuttua heroiinin ympäriltä.

- Ainahan heroiinia on jonkin verran Suomessa. Muutama vuosi sitten sitä oli kyllä enemmän, Pynnönen sanoo.

Poliisista ei pystytä sanomaan, mistä heroiini Suomeen yleensä tulee.

- Se riippuu ihan verkostoista. Yleensä se tulee Euroopasta. Joku tuntee esimerkiksi jonkun henkilön Hollannista ja saa sitten sitä kautta portin auki, Rainiala toteaa.

Heroiini on lamauttava huumausaine, jonka hankinnassa on käyttäjän kannalta oltava jatkuvuutta. Yksi käyttöannos vaikuttaa 9-10 tuntia. Riippuvuus aineeseen sekä annostoleranssi syntyvät nopeasti.

- Heroiini vie ihmistä kokonaisvaltaisesti. Vieroitusoireita saatetaan lievittää esimerkiksi lääkkeillä, Rainiala kertoo.

Piristävä amfetamiini on yleisimmin Suomessa käytetty suonensisäinen huumausaine. Kokaiinia pidetään Rainialan mukaan enemmän "parempien piirien aineena". Ruskeaa heroiinia voidaan käyttää polttamalla. Jos vaikutus halutaan maksimoida, sitä käytetään myös suonensisäisesti. Valkoinen heroiini on puhtaampaa, ja sitä käytetään suonensisäisesti.

Heroiini väheni runsaasti Suomessa noin kymmenen vuotta sitten, ja monet sen käyttäjistä siirtyivät Subutexiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.