Mainos

Herlinin ja vanhusten ryöstäjälle ehdotonta vankeutta - tuomittu purskahti itkuun

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Kone-miljonääri Niklas Herlinin ja neljän vanhuksen omaisuutta ryöstäneen miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Nuorempi syytteessä olleista veljeksistä tuomittiin samoista rikoksista puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen, sillä hän on vasta 16-vuotias. Oikeudessa kävi kuitenkin ilmi, että hänestä on olemassa kansainvälinen pidätysmääräys.

Ryöstäjät järjestivät oikeussalissä näyttävän välikohtauksen ja purskahtivat itkuun tuomion lukemisen jälkeen. Raskaamman rangaistuksen saanut mies alkoi riehua, ja hänet jouduttiin laittamaan käsirautoihin oikeuden istunnon päätteeksi. Sali tyhjennettiin välikohtauksen vuoksi.

Romanialaismiehet ryöstivät ennalta sovitun kaavan mukaisesti uhriensa lompakot. Käräjäoikeus katsoi, että miehet käyttivät väkivaltaa tönäistessään uhrinsa maahan ryöstön jälkeen. Vanhukset saivat kaatumisista muun muassa luunmurtumia.

Miehet jäivät kiinni 15.huhtikuuta Herlinin ryöstön jälkeen. Herlin oli kävelemässä Helsingin keskustassa Sanoma-talolta Mannerheimintien suuntaan, kun nuorempi miehistä pyysi Herliniltä tupakkaa. Kun Herlin jatkoi edelleen kävelyä, häntä iskettiin polvitaipeeseen sillä seurauksella, että polvilumpio halkesi. Tämä jälkeen miehet veivät Herlinin lompakossa olleet 120 dollaria.

Herlin kertoi oikeudessa myös, kuinka miehet olivat pakoon juostessaan näyttäneet hänelle sormellaan kaulan viiltämiseen viittaavia eleitä. Herlin tulkitsi eleen uhkaukseksi, jos hän soittaisi apua.

Vammoistaan ja uhkauksista huolimatta Herlin käveli rautatieasemalle, jossa hän osoitti paikalle hälytetyille poliiseille ryöstäjät.

Miehet tunnustivat oikeudessa teon. He kuitenkin kiistivät uhkailleet Herliniä millään tavalla. Veljekset myös pyysivät tekojaan anteeksi ääni väristen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.