Helsinkiläisen taloyhtiön pihalle ilmestynyt upeita tonttuja: "Toivoin, että ne ilahduttaisivat"

Helsingin Laajasalossa sijaitsevan kerrostalon ulkopuolelle on ilmestynyt sangen jouluisia hahmoja. Taloyhtiön pihamaalla on ihmisiä ilahduttamassa potkukelkkaileva pukki, neulova tonttutäti ja havuhiuksinen tonttu havuporonsa kanssa.

MTV Uutiset tavoitti hyvää joulumieltä herättäneiden koristeiden tekijän, Eija Käpin.

Käppi kertoo tykänneensä aina askarrella käsillään asioita. Kiinnostuksen kohteet ovat välillä vaihdelleet, mutta viime aikoina tontut ovat olleet lähellä sydäntä. Ensimmäinen tonttu ilmestyi Käpin pihalle viime vuonna ja tänä jouluna perinne on saanut jatkoa.

Käppi kertoo saaneensa positiivista palautetta tonttuhahmoistaan. Käppi kertoo erään tonttuhahmonsa taustoista: pitkän penkin päässä istuva neulova tonttutäti on tehty seuran pitäjäksi.

– Hahmon taustalla on se, että kyseiselle penkille kerääntyy joka päivä säästä riippumatta pihapiirin vanhukset. Etenkin yksi heistä on hyvä tuttavani, niin ajattelin, että teen heille sinne penkille yhden seuralaisen. Toivoin, että se ilahduttaisi. Tuttavaltani tulikin heti seuraavana päivän siitä palautetta, joten ilmeisesti se on ollut mieluinen kaveri, vaikka hiljaisempi onkin, Käppi hymähtää.

Käppi kertoo olevansa ennen kaikkea Halloween-ihminen, mutta myös jouluaattoon hänellä kohdistuu isoja odotuksia.

– Etenkin lapsuuden jouluista on minulle jäänyt todella hyvät muistot. Pyrin sitä tunnelmaa siirtämään omassa kodissani. Askartelu ja koristelu on sellaista mihin panostan joulun osalta.

Käppi kertoo aikovansa jatkaa hyvin alkanutta taloyhtiön joulukoristeperinnettä myös tulevina jouluina.

– Ideoita on minulla lisääkin, saa nähdä tuleeko lisää tonttuja pihapiiriin ensi jouluna, Käppi myhäilee.

Lähetä meille joulumieltä herättäviä kuvia. Kuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen uutiset@mtv.fi tai WhatsAppilla numeroon 040 578 5504.

Lue myös:

    Uusimmat