Mainos

Helsinki-Vantaa auki mahdollisesti huomisiltaan

Helsinki-Vantaan lentoasema voidaan mahdollisesti pitää avoinna ainakin huomisiltaan asti. Helsinki-Vantaa avattiin liikenteelle lentokiellon jälkeen tänään kello 15.

Samoin 16 muuta Suomen 25 lentokentästä on myöskin toistaiseksi auki.

Finavia arvioi lentonäkymiä tuhkatilanteen uusimpien ennusteiden mukaan joka kuudes tunti. Huomisen osalta tiedot saadaan varmistettua myöhemmin tänä iltana.

Finnair aloitti liikenteen asteittain. Euroopan reittiliikenneohjelmasta pystytään lentämään noin 30 prosenttia ja kaukoliikenne lähes täysin. Aikataulut poikkeavat normaalista. Yhteensä Finnair on lentänyt tai lentää tänään noin 60 yhdensuuntaista lentoa ja kuljettaa noin 7500 matkustajaa.

Blue1 arvioi iltapäivällä, että se pystyy lentämään tänään yhteensä kymmenen kotimaan ja Euroopan lentoa. Finncomm taas ilmoitti, että se on saanut liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta luvan aloittaa lennot potkuriturbiinikoneillaan myös alueilla, joiden ilmatilassa on ohutta tuhkapilveä.

Huomenna Finnairin lennoista pystytään lentämään jo useampi, ainoastaan kotimaan ja Skandinavian lennoissa on peruutuksia. Samoin Blue1 suunnittelee lentävänsä huomenna lähes normaalisti.

Pakettimatkalaisia saadaan tauon jälkeen pikku hiljaa myös lennettyä Suomesta lomakohteisiin. Esimerkiksi Finnmatkat lennättää asiakkaitaan huomenna Kreetalle, Kyprokselle ja Maltalle.

Matkanjärjestäjät yrittävät saada viimeisetkin jumiin jääneet suomalaiset lomakohteista Suomeen viikonlopun aikana.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Karppisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.