Mainos

Helsingissä panostetaan peruskorjauksiin

Vanhoja rapistuneita kerrostaloja laitetaan kiivaalla tahdilla uuteen uskoon. Tällä hetkellä peruskorjauksia tehdään pääkaupunkiseudulla satoihin asuinkerrostaloihin. Yksi suurimmista kohteista on Helsingin Jakomäki.

1960-luvun lopulla rakennettiin kasapäin uusia kerrostaloja. Nyt useimmat ovat päässeet siihen vaiheeseen, että 40 vuoden jälkeen perusteelliset korjaukset ovat edessä.

- Kohteissa tehdään täydellinen kerrostalon peruskorjaus, jossa vanhat julkisivut puretaan, parvekkeet puretaan, lämmöneristeet puretaan, huoneistot puretaan eli talo puretaan itseasiassa runkoa myöten kokonaan, kertoo toimitusjohtaja Hannu Laakso Jakomäen kiinteistöt Oy:stä.

Jakomäessä on peruskorjattu huonoon kuntoon joutuneita kerrostaloja jo useamman vuoden ajan. Uusien ja kunnostettujen talojen asukkaat ovat kovin tyytyväisiä muutoksiin.

Asukkaan vuokran määrä nousee kunnostamisen myötä noin euron kuussa. Vaikka korjaaminen aiheuttaa kustannuksia, se myös säästää.

- Huoltokustannukset pienenevät ja mikä on oleellista, niin energiankulutus pienenee. Se on yksi meidän tärkeä tavoite, jos ajatellaan globaalia ekologiaa. Jos me pystytään säästämään lämpökustannuksissa, niin mehän säästetään yhteiskuntaa ja koko tätä järjestelmää. 40% jopa ollaan päästy lämmössä säästöön, joka on aika mittava, muistuttaa Laakso.

Nyt käynnissä olevat korjaukset valmistuvat vuoteen 2010 mennessä. Vielä on jäljellä useita kunnostusta ja uudistusta kaipaavia kerrostaloja.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 10.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.