Mainos

Helsingin tulli takavarikoi pirtua

Helsingin tulli on takavarikoitunut lähes 5200 litran laittoman pirtuerän. Royal-merkkinen pirtu oli salakuljetettu Suomeen Englannista kenkälastin seassa. Pirtuerän arvoa kuvaa se, että alkoholista kannettavat verot olisivat olleet noin 1,8 miljoonaa markkaa.

Koskenkorvaksi muutettuna erä vastaa noin 15600:aa pulloa. Takavarikko tapahtui viikko sitten. Pirtun oli tuonut maahan rekka, joka saapui laivassa Helsingin Sompasaareen. Litran muovipulloihin pakattu alkoholi vietiin muualle Suomeen, missä tulli teki takavarikon. Paikkakuntaa ei kuitenkaan tutkinnan tässä vaiheessa paljasteta.

Tulliylitarkastaja Marianne Jalovaara kuvaa salakuljetusyritystä kansainväliseksi, hyvin organisoiduksi ja erittäin ammattimaiseksi. Epäiltyjen joukossa on suomalaisten lisäksi useiden muiden maiden kansalaisia. Useita epäiltyjä on vangittuna.

Tulli epäilee vahvasti, että rengas on syyllistynyt vastaavan salakuljetukseen aiemminkin, joskaan ei välttämättä Suomessa. Tämänkertainen lasti oli kuitenkin tullin mukaan tarkoitettu nimenomaan Suomen markkinoille. Jalovaara luonnehtii tilastojen valossa pirtun salakuljetusta kasvavaksi toiminnaksi.

Vuonna 1998 Eteläinen tullipiiri takavarikoi 8300 litraa pirtua, viime vuonna jo 23000 litraa. Laitonta pirtua tuodaan niin EU-maista kuin Virostakin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.