Mainos

Helsingin kaupunki ja Yliopisto sopuun Internet-osoitteissa

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto ovat pääseet sopimukseen molempia tahoja vaivanneessa Internet-osoitekiistassa.

Osoite www.helsinki.fi on kuulunut aiemmin yksinomaan Helsingin yliopistolle. Helsingin kaupungin osoitteena on puolestaan ollut www.hel.fi. Osoitekäytäntö on aiheuttanut närää sivujen käyttäjissä, jotka ovat eksyneet usein yliopiston sivuille etsiessään tietoja Helsingin kaupungista.

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto ovat nyt päättäneet avata syksyllä osoitteessa www.helsinki.fi yhteisen portaalin, jonka kautta kävijät ohjataan sekä kaupungin että yliopiston palveluihin. Sivuilla myös markkinoidaan Helsinkiä huippuosaamisen alueena. Internet-osoite www.helsinki.fi on rekisteröity yliopistolle jo vuonna 1987. Helsingin kaupungin Internet-osoite www.hel.fi on ollut käytössä vuodesta 1995.

Palveluportti on tarkoitettu sekä Helsingin kaupungin asukkaille että koti- ja ulkomaisille matkailijoille, opiskelijoille, tutkijoille ja yrityksille. Sivuston suunnittelussa otetaan huomioon myös näkövammaisten tarpeet.

Helsinki-palveluportti ei aluksi ole kovin laaja, mutta se toteutetaan visuaalisesti ja käytettävyydeltään korkeatasoisena sivustona, johon myöhemmin voidaan yhdistää uusia palveluja

Helsingin palveluportti -sivut ovat suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä. Sivuille linkitetään matkailu- yms. tietoa myös saksan-, ranskan- ja venäjänkielisille lukijoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.