Mainos

Helle näin myöhässä viimeksi 24 vuotta sitten – ennätys häämöttää

Kesäkuu on jo puolivälissä ilman yhtään hellepäivää. Myöhäisimmillään kesän ensimmäinen hellepäivä on ollut vuonna 1987 vasta heinäkuussa.

Lauantaina lämpötila kipusi virallisilla havaintoasemilla jo ylimmillään 24,9 asteeseen Kouvolassa, mutta tilastoihin ei siis vieläkään saatu kesän ensimmäistä hellepäivää.

– Harvinaisen myöhäänhän tämä nyt menee, toteaa apulaismeteorologi Pirkko Karlsson Ilmatieteen laitoksen ilmastopalvelusta.

1960-luvun alusta alkavien Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan kesän ensimmäinen hellepäivä on ollut tätä myöhemmin vain kolmena vuonna. Kesän myöhäisimmän ensimmäisen hellepäivän ennätystä pitää vuosi 1987, jolloin hellettä oli vasta 6. heinäkuuta. Vuonna 1991 kesän ensimmäinen hellepäivä oli 25. kesäkuuta ja vuonna 1962 se oli 20. kesäkuuta.

Ukkosetkin ovat olleet tänä kesänä vähissä. Ilmatieteen laitoksen mukaan salamoita on paikannettu kesäkuussa vasta noin 500. Tavanomaisesti kesäkuussa maasalamoita iskee Suomeen noin 35 000.

Tälläkään viikolla lämpötilojen ei ennusteta nousevan hellelukemiin eli vähintään 25,1 asteeseen. Juhannukseksi ennustetaan vaihtelevaa säätä: sadekuuroja ja laajalti 15-20 asteen lämpötiloja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolta.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.