Mainos

Heikki Hursti luotsasi toiset joulujuhlat Kisahallissa

Valtiovallan edustajia ei köyhien juhlissa tänä vuonna näkynyt.

Köyhien ja kodittomien perinteinen joulujuhla on kerännyt Helsingissä Töölön kisahallin täyteen väkeä jouluaattona, eivätkä kaikki edes mahtuneet kerralla sisään.

Tapahtuman järjestäjän Heikki Hurstin mukaan vieraita oli arviolta 1500. Valtiovallan edustajia juhlissa ei tänä vuonna käynyt.

Tarjolla oli sekä hengen että ruumiin ravintoa. Heikki Hursti järjesti juhlan nyt toisen kerran, ja jatkoi näin isänsä sosiaalineuvos Veikko Hurstin arvokasta perintöä.

Kisahalliin saapui juhlaa valmistelemaan jo varhain aattoaamuna noin 120 vapaaehtoista. Jouluemännät, -isännät ja voileipien laittajat olivat varustautuneet essuin, tonttumyssyin ja voiveitsin.

- Joukossa on aika paljon uusia, mutta toisaalta on paljon vanhoja konkareitakin. Jotkut ovat olleet järjestämässä joulujuhlia jo useita vuosia, Heikki Hursti kertoi.

Vapaaehtoiset laittoivat pyödät koreaksi noin 1200 ihmiselle. Sitä enempää ihmisiä Töölön kisahalliin ei yksinkertaisesti mahdu.

- Se ruoka, mitä me valmistamme, syödään varmasti täällä. Mutta jaettavaa ruokaa ilmeisesti jää yli, ja sen takia meillä onkin tapaninpäivänä niin sanotut rääppiäiset. Toivomme ihmisten tulevan sinne hakemaan loppuja ruokia, Hursti kertoi aattoaamuna.

Tapaninpäivän rääppiäiset ovat niin ikään Töölön kisahallissa.

Tarjottavat pääosin lahjoituksina

Suurimman osa joulujuhlassa tarjottavasta ruuasta Hursti on saanut lahjoituksena eri liikkeiltä. Lisäksi saaduilla lahjoitusvaroilla on ostettu muun muassa hedelmiä.

Varsinaisen joulujuhlan jälkeen jokaiselle vieraalle annettiin lahjakassi, jossa oli vaatteita ja ruokaa, muun muassa makkaraa, lihaa, leipää ja hedelmiä.

Ruuan lisäksi joulujuhlassa oli tarjolla jouluista ohjelmaa. Vieraat saattoivat kuunnella diplomilaulaja Lasse Riutamaan esittämiä hartaita joululauluja, Hurstin sisarusten joululaulua, lasten joululauluja sekä tietenkin jouluevankeliumia.

Köyhien ja kodittomien joulujuhlan olennaisin asia on Heikki Hurstin mukaan sanoma Kristuksesta ja hänen tulostaan maailmaan.

- Mutta tärkeää on myös se, että toisessa kädessä voi olla ruokapussi niille, jotka sitä todella tarvitsevat, Hursti sanoi.

Hänen mukaansa myös vieraat arvostavat suuresti joulujuhlan ohjelmaa.

- On paljon esimerkiksi yksinäisiä, jotka haluavat osallistua jouluun. Tämä juhla saattaa olla heille ainoa paikka, jossa he voivat edes vähäksi aikaa hiljentyä ja kuunnella samalla joulun sanomaa, Hursti totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.